Sjajni Nurkić zablistao u Ol-star dvorani, Hud zatrpao Hornetse za poluvreme!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.03.2019.
21:40
Izvor: Sportske.net

Domaćin nedavno završenog Ol-star vikenda doživeo je udarac u borbi za plej-of.

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Košarkaši Portlanda slavili su na gostovanju u "Spektrum centru" protiv ekipe Šarlota, gosti su bili bolji rezultatom 108:118.

Već u prvom kvartalu Trejl Blejzersi su pokazali da su bolji tim, na samom startu serijom 9:0 dolaze do 12 poena prednosti.

Ubrzo su poveli i sa 15 poena viška, ali je finiš deonice pripao Hornetsima, koji su smanjili zaostatak na samo sedam poena.

Prilaze domaći i na -4, ali je Portland uspeo da odbije njihov nalet, stiču ponovo dvocifrenu prednost, ali se Šarlot nije predavao, na odmor se otišlo sa +6 u korist Trejl Blejzersa.

Slična situacija i u trećoj deonici, sredinom kvartala gosti ponovo dolaze do dvocifenog viška, ali ponovo finiš kvartala pripada Šarlotu, koji uspeva da dođe na samo poen zaostatka pred poslednju pauzu.

Uspevaju na startu poslednje četvrtine u par navrata i da poravnaju rezultat Hornetsi, ali im se nije dalo da preokrenu rezutat.

Usledio je odgovor pulena Terija Stotsa, koji ponovo dolaze do dvocifrene prednosti, ovoga put "Stršljenovi" nisu imali snage da se vrate, te je Portland zadržao komfornu prednost i upisao novi trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Rodni Hud sa 27 poena, sve poene postigao je u drugom poluvremenu!


Sjajan je bio i Jusuf Nurkić sa 26 poena, 15 skokova i šest asistencija, Lilard je dodao 23 poena, dvocifren sa 14 i Aminu.

U poraženom sastavu 23 poena Lemba, Kemba Voker je upisao dabl dabl sa 18 poena i 12 asistencija, isti košgeterski učinak kao on imao je Kaminski (7sk), 14 poena dodao je Toni Parker, dvocifren sa 10 poena i Majls Bridžis.

Sjajni Portland sa skorom 38-24 na četvrtom mestu zapadne konferencije, dok je Šarlot odmah ispod plej-of crte na Istoku, sa skorom 29-34.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke