Sjajni Novica ne da Partizanu da posustane!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.01.2018.
20:46
Izvor: Sportske.net

Partizan u seriji pobeda, ne odustaje od plej-ofa, nošen ogromnom energijom koju Novica Veličković daje ovom timu. Savladana i Cibona, uz debi dvojice novih igrača crno-belih.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

U derbiju 17. kola ABA lige, Partizan je pred punim tribinama 'Pionira'' savladao Cibonu sa 80:69 i tako nastavio trku za četvrto mesto na tabeli.

Nošen odličnom podrškom sa tribina, Partizan je znatno bolje ušao u večerašnji meč, rano je poveo sa 10:3 predvođen raspoloženim kapitenom Novicom Veličkovićem, a u tom delu igre je i Đorđe Gagić imao jedno veoma atraktivno zakucavanje kojim je ''Grobare'' podigao na noge.

Na sličan način se nešto kasnije predstavio i novajlija Bondža Si, koji je veoma brzo zaslužio aplauze navijača crno-belih.

Ipak, Cibona je na drugoj strani imala inspirisanog i raspucanog Marka Tomasa, koji je od prvih 24 poena Zagrepčana postigao čak 15.

Partizan je i pored toga uspevao da održi vođstvo u najvećem delu prvog poluvremena, a pad u igri crno-belih usledio je krajem druge četvrtine, kada gosti serijom 6:0 stižu do 43:40 u njihovu korist posle prvih 20 minuta igre.

Treći kvartal počeo je trojkom bivšeg plejmejkera Partizana Branislava Ratkovice, pa je Cibona otiša i na ''plus šest'', ali Veličković, Gagić i drugovi nisu dozvoljavali da se Zagrepčani značanije odlepe.

Partizan je uhvatio priključak, ali je crno-belima sve veće probleme pravio odličan šut za tri poena ekipe Cibone.

Ipak, srećom po crno-bele, Zagrepčani su počeli sve češće da promašuju, a ekipa Nenada Čanka je to umela da iskoristi na drugoj strani i tokom poslednje deonice prednost Partizana dostigla je i jedanaest poena razlike - 74:63.

Marko Tomas se tada ponovo probudio, svojom četvrtom trojkom je smanjio na 74:66, a posle tajm-auta, novajlija Kvami Von osvaja jednu loptu i a sistira Gavriloviću za 76:66, na tri i po minuta pre kraja.

Novi razlog za brigu navijača Partizana bila je peta lična greška Gagića, ali posle poena Aranitovića za 78:69, a onda i promašaja Tomasa za tri na minut i po pre kraja, postalo je jasno da će crno-beli upisati novi trijumf.

Novica Veličković se zaustavio na 23 poena i 12 skokova, a na drugoj strani Marko Tomas 22 poena i tri skoka.

Kada su u pitanju Partizanove novajlije, Kvami Von 6 poena, dva skoka i dve asistencije za 14 minuta, a Bondža Si dva poena, jedan skok i asistencija za devet minuta u igri.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Sunday, 21.01.2018
00:07

Jednom sam pisao vec, da nije Novice, cak i ovako polusposobnog, Partizan ne bi bio ni medju osam timova. Zlata vredi. Steta sto je povredjen stalno. Respect za njega od Delije.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 21.01.2018
19:37

Hvala što si realan.. Poštovanje..

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 20.01.2018
22:06

Volim te NOVICE .

avatar
Robert Lewandowski9
Saturday, 20.01.2018
21:50

Borbeni Novica naravno,borben takođe i Aranitović,Gagara podigao publiku,novajlije dobri u odbrani,pogotovo Von,zadnja četvrtina odlična! Bravo momci idemo daljeee