Sjajni Makabi se ozbiljno pojačava, ali i nagrađuje!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.12.2019.
15:42
Izvor: Sportske.net

Nova imena i novi ugovori u Tel Avivu.

Epa/Elvira Urquijo A.
Epa/Elvira Urquijo A.

Povezane vesti

Čini se da je Makabi konačno pronašao dobitnu formulu, nakon sezona lutanja u Evroligi i trošenja gomile novca na dovođenje atraktivnih pojačanja, tek sa Janisom Sferopulosom na klupi dobili su stabilnost.

Dobra završnica minule sezone bila je znak da se u Tel Avivu odvijaju dobre stvari, a Makabi je nakon 13 kola Evrolige ove sezone na četvrtom mestu na tabeli sa skorom 9-4.

Igraju jako dobro, zategli su odbranu, Vilbekin odlično predvodi napad, pa je uprava odlučila da za dobar rad nagradi trenera Sferopulosa, koji je potpisao produžetak saradnje sa "Ponosom Izraela".

Prethodna mu je isticala narednog leta, pa je uprava odlučila da mu produži ugovor do leta 2023. godine.

Tu nije kraj dobrim vestima za Makabi, nakon povreda DiBartolomea i Nejta Voltersa uprava je odlučila da angažuje i pojačanje na poziciji plejmejkera, bilo je priče da bi u klub mogao da stigne i srpski košarkaš Jovan Novak, ali je na kraju doneta odluka da se ugovor potpiše sa bivšim organizatorom igre moskovskog CSKA Eronom Džeksonom (33).

CSKA Moscow's Aaron Jackson

Iskusni bek je poslednji put u Evroligi igrao u dresu "Armejaca" 2017. godine, sada je raskinuo ugovor sa Džeđangom u Kini i pojačaće redove "Ponosa Izraela".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke