Sjajni Francuz ima ponude iz NBA i Evrolige

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.03.2019.
18:56
Izvor: Sportske.net

Igra fantastičnu sezonu, hoće li "preko bare"?

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Baskonija je u poslednjih par godina pokazala da ima odličan njuh za talentovane igrače, dok su se klubovi iz evropskog vrha "gađali novcem" za američke košarkaše i najbolje pojedince sa "Starog kontinenta", oni su dovodili evropskoj košarkaškoj javnosti malo poznata imena, koja su u svojim redovima pretvarali u sjajne igrače.

Primeri su Johanes Fojtman, koji je 2016. godine stigao iz Frankfurta, zatim Luka Vildoza, koji je 2016. godine stigao iz argentinskog Kilmesa, ali i Vensan Poarije, koji je 2017. godine stigao iz ekipe Pariz-Levaloa.

Pomenuti trojac sada igra važnu ulogu u jednom od najboljih španskih, ali i evropskih klubova, pa se može reći da su skauti napravili zaista sjajan posao kada su ih pronašli.

Što se tiče Poarijea, on je eskplodirao u tekućoj sezoni, na 28 nastupa u Evroligi beleži 11,4 poena uz osam skokova i 1,1 asistenciju po meču i trenutno je najbolji skakač elitnog takmičenja.

Njegove blistave partije nisu promakle ni imućnijim evropskim klubovima, ali sudeći po njegovim rečima, ni ekipama iz NBA lige.

"Imam još jednu godinu na ugovoru sa Baskonijom. Kao i svake godine, čekam da se sezona završi, trudim se da igram najbolje što mogu i videćemo šta će se desiti.

Znam da su klubovi zaintereovani za mene, kako iz Evrolige, tako i iz NBA. Tako da moramo da sačekamo leto, kada ću izabrati najbolju opciju
", istakao je Poarije.



Sjajnog Francuza ćemo najverovatnije gledati i na Mundobasketu u Kini, posebno nakon što je centar Fenerbahčea Žofri Lovernj potvrdio da neće igrati za reprezentaciju na planetarnoj smotri.

Dobrim partijama u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, mogao bi dodatno da poveća svoju vrednost, ali i da se ozbiljno nametne NBA klubovima, koji sve češće u potrazi za talentovanim igračima gledaju ka "Starom kontinentu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke