Sjajni Bjelica ostao bez nagrade, uteha potez večeri!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 03.12.2019.
09:05
Izvor: Sportske.net

Nemanja Bjelica odigrao odličan meč, ali Kingsi nikako da stabilizuju formu. Filadelfija kao tvrđava, Gudurić nije iskoristio šansu...

AP Photo/Rich Pedroncelli
AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Čikago je stao u poslednjoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno za Kingse, igrali su loše, na kraju ih je sa četiri bacanja dotukao Lavin. Najbolji strelac Bulsa je završio sa 28 poena, njegov tim je imao +19, ali su greškama dozvolili rivalu da se vrati u meč. Ipak, pobeda je otišla iz Kalifornije, Bjelica je odlično šutirao, bio najbolji u svom timu, 18 poena, 8 skokova, imao je i po dve asistencije i blokade. Bogdanović 11 poena, još je rovit, ovo je bio 11 poraz Sakramenta u sezoni.

Bjelica sigurno ide na listu jednog od najboljih poteza večeri, ovakva blokada se retko viđa.


Riki Rubio je imao 13 asistencija, sa njim u timu, napad Sansa izgleda mnogo bolje, odneli su pobedu iz Severne Karoline. Buker i Obre Džunior su sali po 23 poena, Šarić 16, uz 10 skokova. Meč je bio uzbudljiv, gosti su prokockali veliku prednost, ušli sa -5 u poslednji minut, Obre Džunior je bio čovek preokreta, pogodio je dve trojke, pa je pobeda ipak pripala Feniksu.

Milvoki ne greši, Janis Adetokumbo je za 14 minuta napravio dabl-dabl, završio je na kraju sa 29 poena, 15 skokova, Milvoki je stigao do 12. pobede u nizu. Niksi su bili lak zalogaj, ali ovo je rekordna serija pobeda Baksa od početka osamdesetih, ali i najduži niz u NBA ove sezone.

Oslabljeni Memfis nije mogao da pripreti Indijani, sedam Pejsera je postigli dvocifren broj poena, Džastin Holidej je ubacio pet trojki za goste. Gudurić slab, odigrao je 16 minuta, pogodio trojku iz pet pokušaja, imao je 3 skoka i 2 axsistencije.

Derbi je dobila Filadelfija, Tobijas Haris je sa 26 poena vodio Sikserse, oni su slavili osmi put u devet mečeva, a njihova dvorana je neosvojiva tvrđava, deset pobeda od starta sezone. Juta nije uspela da parira, u Kanadi su igrali baš loše, noćas nešto bolje, ali imali su problema sa kontrom rivala, izgubili previše lopti, slabo šutirali za tri poena. Na kraju su samo ublažili poraz.

Atlanta je prekinula niz od 10 poraza protiv Voriorsa, zadržala je Golden Stejt na najmanjem broju poena u sezoni, svega 79. Ker je imao samo devet igrača na raspolaganju, njegov tim je loše šutirao kod Houksa Jang 24, ruki Hanter 18 poena, pre nego što se povredio u poslednjoj četvrtini.

Sakramento - Čikago 106:113
Memfis - Indijana 104:117
Milvoki - Njujork 132:88
Atlanta - Golden Stejt 104:79
Šarlot - Feniks 104:109
Filadelfija - Juta 103:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke