Sjajna uvertira Zvezde za odlučujući meč u EK, Zadar savladan za 30 minuta!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 09.12.2018.
20:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavili su sjajan niz u regionalnom takmičenju, nakon 10 kola imaju isto toliko pobeda.

aba-liga.com/Crvena zvezda mts
aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

U dvorani "Aleksandar Nikolić" su košarkaši Crvene zvezde mts bez većih problema savladali ekipu Zadra rezultatom 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17).

Polako su se razigravali domaći košarkaši, sredinom prve deonice "crveno-beli" dolaze do viška od devet poena, na prvu pauzu odlaze sa +6.

U nastavku još bolja igra pulena Milana Tomića, koji u završnici drugog perioda stiču i prednost od 17 poena, Zadra se u samom finišu trgnuo, pa su gosti na odmor otišli sa deficitom od 12 poena.

Po povratku sa pauze, Zvezda nastavlja u istom ritmu, držali su dvocifren višak bez većih problema, da bi u finišu treće četvrtine stekli i prednost od 22 poena.

Novom serijom u samoj završnici trećeg perioda (7:0), Zvezda uspeva da stekne čak 26 poena prednosti pred poslednji odmor.

Sve je bilo jasno u "Pioniru", u poslednjih 10 minuta su "crveno-beli" rutinski priveli posao kraju, te su tako nastavili savršen niz u ABA ligi.

Zvezdu je predvodio sjajni Džo Regland sa 17 poena i šest asistencija, uz samo dva promašaja iz igre (7/9) i to za 20 minuta, pratili su ga Perperoglu sa 15 poena, Cirbes sa 14 i Boriša Simanić sa 11 poena (3sk, 3as, 2ukr). Treba dodati i da su se svi igrači koji su kročili na parket, osim Ognjena Dobrića, upisali u listu strelaca.

U poraženom sastavu 16 poena Vona, 14 je dodao Litl.

Zvezdu sada očekuje vrlo važan meč protiv Breše, koja je danas doživela poraz u italijanskoj Ligi A, u okviru devete runde Evrokupa. Italijanski sastav gostuje u dvorani "Aleksandar Nikolić" u sredu (12. decembar) od 19h.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke