Situacija kulminira, Zvezdino ''ILI - ILI''! Kraj ABA lige?!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.01.2020.
19:46
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Na kraju saopštenja upućena jasna i konkretna poruka.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nije se dugo čekalo na Zvezdinu reakciju posle večerašnje odluke disciplinskih organa ABA lige dase aktuelni šampion kazni zbog nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.

Kako je Zvezda kažnjena, čitajte OVDE, a u nastavku prenosimo saopštenje crveno-belih u celini, koje je večeras objavljeno na njihovom klupskom sajtu.

''KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Palvičića Bekića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13.kola ABA lige KK Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019.godine, Senada Beganovića.

U istoj odluci disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića (koja je uslovnog karaktera) jasno se navodi „ DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDIJA ABA LIGE“ i da se odluka može primeniti  tek kada Predsedništvo ABA lige donese odluku po zahtevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!

Ukoliko Predsedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uslovna, ne važi!

KK Crvena zvezda mts takođe naglašava da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da „prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donela nikakvu odluku od odlaganju utakmice“?

KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE DA SE ODIGRA u  predviđenom terminu dana 30.12.2019.godine.

Takođe, KK Crvena zvezda mts skreće pažnju javnosti  da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi „da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj“.

Takođe, ista vrhovna tela ABA lige imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda.

KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih bezbednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub!

Pošto se disciplinski sudija ABA lige, osim što je doslovno tumačio izveštaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja celu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mestu regularnost!

U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao merodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati da postoji!

KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu.

Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom, i odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označiće kraj ABA lige jtd'', poručuju iz Zvezde!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

55 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdo Zvezdana
Sunday, 05.01.2020
11:55

Koliko tovarimo šizofreničare. Ovo nije normalno i još manje povoljno za njihovo dosta oštećeno zdravlje. 😎

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 05.01.2020
04:21

Ovu sramnu igru protiv Zvezde i srpske kosarke mogu da podrzavaju samo hrvati.

avatar
neme
Sunday, 05.01.2020
03:11

Vucko i milo se sprdajuu

avatar
Gvozden
Sunday, 05.01.2020
01:31

Zvezda je 1990 otišla u Zagreb na prvenstvenu utakmicu. A da nije otišla, bila bi sankcionisana. I budimo mi sad pametni šta je ko trebao da uradi (popusti) u ovom slučaju. Mene bi lično Budućnost oduševila da napravi koliko sutra iskorak i predloži da se utakmica odigra u terminu kada bi to odgovaralo obema ekipama. Bio bi to potez godine.

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 05.01.2020
18:19

Zar nisu to predlozili iz Zvezde a ovi odbili?

avatar
Hannibal Lecter
Sunday, 05.01.2020
01:10

a koje to sustigao zvezdu u kvalitetu? Da l vi ozbiljno mislite da partizan ili cedevita mogu dobiti zvezdu na 3 pobede? Kao prvo zvezda je u ovom slucaju produzena ruka srbije i politickog interesa drzave, Zvezdu hrani drzava kao i ostale manje klubove, stavite prst na celo pa zapitajte se za kim cete krenuti i ko vam kroji kapu. Ili mislite da je ovo uradjeno na svoju ruku, da li ste toliko naivni?

avatar
Raky_b
Sunday, 05.01.2020
02:17

Realno, Buducnost JE jaca.
A sve ostalo sto si napisao je 100% tacno, ako onaj koji finansira Zvezdu tako odluci....SVI motaju da se povuku iz ABA lige, kao sto su morali u nju i uci.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 08.01.2020
10:05

Buducnost igracki ne moze biti jaca, neke stvari iza terena mogu da navedu na ruku milovaca... Ali ovako nema sanse da dobiju, nema Gordica, Cola daleko je ovo od ozbiljne ekipe

avatar
vuk07
Saturday, 04.01.2020
23:41

Gde bi bila ta Buducnost da nema aba lige, da zahvale Partizanu,Zvezdi,Ciboni i Olimpiji,sto su bili ucesnici evrolige.Klubovi iz Crne Gore,Makedonije i

avatar
magister
Saturday, 04.01.2020
23:38

1. dosadno je na svakoj temi prepucavanje Partizan : Zvezda;
2. u Crnoj Gori - je vanredna situacija iz versko-nacionalnih razloga i već ranije narušeni odnosi na relaciji Budućnost - Zvezda bi u sadašnjoj atmosferi mogli sportski događaj učiniti baš problematičnim;
3. Ipak, pitanje svih pitanja su - pravila i procedure, i o tome će rešavati nadležni organ ABA lige, pa ako Zvezda nije poštovala pravila...;
4. pretnje istupanjem iz lige, priče o nepotrebnosti lige - glupe su, ABA liga je veoma dobro organizovana, gledana, jaka;
5. objašnjenje da je nešto rečeno na konferenciji za medije - jeste možda dobro za navijače i javnost, ali zahtev za odlaganje i argumenti verovatno treba da budu predati nadležnom organu - u roku, a to za sada deluje da se nije dogodilo. A ako jeste, onda je organ koji na regularno predat zahtev nije reagovao - krivac za situaciju koja je nastala i apsolutno treba da snosi posledice.

avatar
Čeki
Sunday, 05.01.2020
03:58

Slazem se. Ali, ova njegova saopstenja, narusavaju reputaciju kluba. Toliko vise navodjenja nekih gluposti, pa onda iako znas sta ce se verovatno desiti, ti na kraju i to osporavas, uveravajuci javnost u nesto drugacije, a znas da si od ovog slucaja napravio opste poznatu cinjenicu. Ok, Organ ABA lige ako je kriv, treba da odgovara ABA kao pravno lice, ali, ako je sve bilo ok i po propisima, a Buducnost je i pokazala dopis od predsednika ABA lige, tesko da Zvezda nije dobila isti. Cak mislim da je to nesto i komentarisano od strane kluba, tacnije Covica, a sad se pravi naivan na tu cinjenicu. Tako da, mislim da ce Zvezda ispastati ovde, a i po meni, i treba zbog bahatog ponasanja nase Uprave (tacnije jednog coveka). Covek sto je stariji, to mi vise srozava omiljeni klub, makar malo ugleda da se sacuva.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 05.01.2020
04:23

Kako sad ABA liga jaka i dobro organizovana kad ste vi ljepi donedavno kritikovali tu ligu.

avatar
IDEA zagreb čović
Saturday, 04.01.2020
23:36

Na pomolu novo ime i adresa klubčića... Gotovo nema vise muljanja bye bye

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 05.01.2020
04:24

Opet ti sa ljepim tvojim snovima iz zagreba.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 15.01.2020
22:55

Nisam znao da si ti ljepi iz Istanbula.

avatar
IDEA zagreb čović
Monday, 13.01.2020
23:16

Pa tako me tvoja ucila iz istanbula🤔

avatar
Borkes
Saturday, 04.01.2020
23:36

I djetici vas obavestili da cete biti zasticeni, policija dala potvrdu, tako da mlatite praznu slamu... A niste iznad drugih gani... A sad metla i nazad u zeleznik gde vam je i mesto!!!

avatar
Čeki
Sunday, 05.01.2020
04:01

Zeleznik je mesto FMP-a (nase filijale, iako ne odobravam da klub i njegova filijala igraju u istoj ligi), ne Zvezde. Nesto si pomesao, procitaj malo kompanijsko pravo i nauci sta je pripajanje pravnom licu, pa se onda javi.

avatar
Darko0071
Saturday, 04.01.2020
23:34

A vi grobari sta ovde trazite,negurajte nos tamo gde vam nije mesto,ponadali ste se da ce te igrati EL haha..samo vi igrajte tu vasu ABA ligu pa za 10 godina mozda I igrate EL

avatar
nemam pojma
Saturday, 04.01.2020
22:52

Jedva čekam da odu!

avatar
RealanNis
Saturday, 04.01.2020
22:41

Budimo realni, nisu bili spremni i nisu hteli da igraju mec, pa se vadili na situaciju tamo. A i sigurno niko tamo ne bi pravio sranje da Zvezda ne bi dobila sluzbenim rezultatom. A i slucajno da se pomeri za datum kada 4 igraca buducnosti igraju za reprezentacije. Malo providno i glupo. Izadji na teren, budi bolji i pobedi. Da istupe iz Aba lige nece sigurno. Osim fmp-a niko od klubova za ovo sto su zakuvali ne bi im dao podrsku,

avatar
nemam pojma
Saturday, 04.01.2020
23:11

Neka istupe oba kluba, ionako je sve vreme neregularno zbog nastupa dva kluba istog gazde.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 04.01.2020
23:39

Nisu bili spremni? A par dana kasnije su razbili Bajern sa 30 razlike?? Budi realan.

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 04.01.2020
22:15

Ajde, nadamo se da će se ugasi ova lakrdija od lige koja više nema smisla kad nema EL. I posvetimo se srpskoj ligi koja može za par godina da postane veoma kvalitetna. I ovo želim kao navijač Partizana.

avatar
nemam pojma
Saturday, 04.01.2020
23:08

Ti navijač KKP? HA, HA, HA, HA! Da igramo čovićevu leon ligu? Proziv Crnokose?

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 07.01.2020
21:57

A šta ima KKP od ove ABA lige pa sve i da nadam se osvojimo je ove sezone? Vidiš li ti neki planski rad sem dovođenja stranaca koliko se može dovesti. Ne kažem da moramo da igramo tu ligu, mogla bi se nova organizovati, bez takvih ličnosti, a to da će oni imati 2 kluba, imaš već i u ABA, tako da ti to isto dođe. Gde su nam nestali Hemofarm, Radnički KG, Vojvodina i takvi slični klubovi, ako ne vidite da nemamo mladih igrača i da nam to preti reprezentaciji, ne znam onda. Da igramo ABA ligu koja nema smisla i Evrokup koji ćemo vrlo teško osvojiti.

avatar
Borkes
Saturday, 04.01.2020
23:36

Ajde nemoj lagati da si navijac partizana

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 04.01.2020
21:57

ABA liga da istraje kao i Grčka liga u situaciji sa Olimpijakosom...

avatar
ViniciusJR
Saturday, 04.01.2020
21:37

Ocigledno ne shvataju da ako izadju iz lige, to ne znaci da ce biti kraj lige. Samo bi ih FMP podrzao.

avatar
noxovac993
Saturday, 04.01.2020
21:08

hahahah dovidjenja. Pobjegnite sad i iz lige.

avatar
Nicklas Bendtner
Saturday, 04.01.2020
20:59

Kakav pokušaj da se uceni celokupna organizacija radi ličnog interesa. Koji im je kriv što ne mogu da iznesu bitke na dva fronta, nego su zbog pripreme utakmice sa Bajernom odlučili da pokušaju žrtvovati utakmicu protiv budućnosti za koju se zna da ne bi bila lagana. Samim tim što nisu smjeli rizikovati još jedan poraz u Aba ligi i dovesti u pitanje plasman u plej of oni su se pozvali na trenutnu političku situaciju. Da se ne lažemo u regionu politička situacija nikad nije dobra i to se zna pa smo ipak napravili ligu. Ovaj odnos zvezde prema organizaciji je sraman jer dok nisu imali konkurenciju nije im nists smetalo, odjednom kad su ih ove sezone odredjene ekipe sustigle u kvalitetu oni prijete kako će istupiti. Neka istupe slobodno!!

avatar
Kolee
Saturday, 04.01.2020
20:58

Zvezda i Budućnost treću godinu za redom prave cirkus od ove lige,i jedne i druge u ABA 2

avatar
England
Saturday, 04.01.2020
20:54

Sta kao oni su toliko bitni pa ako oni istupe Aba se gasi? hahaha

avatar
pjer
Saturday, 04.01.2020
20:58
avatar
Mani2
Saturday, 04.01.2020
21:02

Oni su organizatori