Simonović: ''Zvezda raste!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.12.2015.
16:39
Izvor: Sportske.net

Posle ubedljivog trijumfa nad Cibonom, košarkaš crveno-belih Marko Simonović veruje da se od Zvezde tek mogu očekivati izvanredni rezultati.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Crvena zvezda je bila ubedljiva protiv Cibone (75:58), pa je tako napravila dobru uvertiru pred meč Evrolige protiv Himkija.

Pouzdano krilo Marko Simonović bio je najefikasniji u redovima crveno-belih sa 19 poena i još jednom potvrdio reprezentativni kvalitet.

''Bila je to dobra utakmica i vrlo važna pobeda za nas. Dobro smo odigrali, kontrolisali celu utakmicu i zasluženo slavili. Na drugom smo mestu na tabeli, Budućnost nam beži jednu pobedu, ali nadam se da će nam se sve otvoriti u nastavku sezone i da ćemo nadoknaditi minus. Ali polako, idemo korak po korak'',
ističe Simonović.

Srpski reprezentativac je uz Stefana Jovića, bio centralna figura trijumfa protiv Zagrepčana.

''Nas dvojica smo među najiskusnijima u timu, na nama je da 'povučemo' ekipu napred kada je potrebno'', kaže sjajno krilo.

Posle trijumfa protiv Reala prošlog petka, navijače Zvezde u Pioniru očekuje novi spektakl. Za tri dana stiže ekipa Himkija.

''Himki je vrhunska ekipa, biće veoma teško. Moramo da damo maksimum i uz sjajnu energiju sa tribina probamo da napravimo dobar rezultat. Bitno je da odbrana bude na vrhunskom nivou, a iz dobre defanzive treba da probamo da napravimo što više lakih poena i da kontrolišemo utakmicu, gradimo poen po poen. Borićemo se i daćemo sve od sebe. Bitno je da ovaj tim raste i da se mladi igrači dobro razvijaju'', zaključuje Simonović.

Utakmica Crvena zvezda - Himki na programu je u petak od 20 časova u dvorani Pionir. Zvezda posle sedam kola ima skor 3-4, a ruska ekipa pobedu više

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke