Simonović: "Sa Megom nema šale"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.04.2016.
12:11
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom Marko Simonović rekao je da njegova ekipa neće potceniti Mega Leks u finalnoj seriji ABA lige i izrazio nadu da će konačno osvojiti šampionski prsten.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pripremaju se za početak finalne serije ABA lige u kojoj će za rivala imati najprijatnije iznenađenje tekuće sezone, ekipu Mega Leksa.

Tim Dejana Radonjića izašao je iz teškog perioda, a krilni košarkaš Marko Simonović ističe da ekipa mora da nađe motiva i energije za završnicu sezone.

"Iza nas je jako dugačka sezona sa dosta utakmica, a polako se približava i finale ABA lige za koje vršimo poslednje pripreme i provere. Donekle smo se oporavili od žestokog ritma. Ima nekih sitnih povreda ali nosimo se sa time i to je nešto normalno. Mislim da smo iza sebe ostavili dobar rezultat i sada bi bilo jako lepo da sezonu privedemo kraju kako treba" rekao je Simonović.

Prvotimac branioca trofeja imao je samo reči hvale za protivnika koji je u prethodnom periodu imao mnogo više vremena za odmor i pripremu uoči početka finalne serije.

"Imali su više prostora za odmor i pripremu, radi se o sjajnoj ekipi sa dosta mladih igrača i mladim trenerom. Pokazali su tokom sezone da nisu klinci koji tek treba da naprave karijere već se radi o ozbiljnim igračima na koje može da se računa" rekao je Simonović.

Mega Leks je u sezoni na izmaku osvojila trofej u "Kupu Radivoja Koraća", a u polufinalu ABA lige eliminisala je Budućnost VOLI iz Podgorice. Zbog svega navedenog, Marko Simonović poziva na maksimalan oprez.

"Moramo u finalnu seriju da uđemo maksimalno ozbiljno. Protivnik će biti rasterećeniji u odnosu na nas ali nosićemo se i sa tim. Nema šale jer oni znaju da kažnjavaju i neće biti nimalo lako" ističe popularni Simon.

Momak koji je u svom "prvom mandatu" u Crvenoj zvezdi Telekom nosio kapitensko zvanje još uvek nema titulu u ABA ligi pa veruje da je sada prava prilika da se domogne šampionskog prstena.

"Još uvek nemam titulu iako dugo igram u ABA ligi tako da se nadam da ću ovog puta biti taličan i da ćemo uzeti šampionski prsten" zaključio je prvotimac Crvene zvezde Telekom.

Finalna serija regionalne košarkaške lige počinje 28. aprila i igra se na tri dobijene utakmice po sistemu 2-2-1. To znači da će Crvena zvezda Telekom, kao bolje rangirani tim iz ligaškog dela sezone, imati prednost domaćeg terena na prve dve utakmice i u eventualnoj majstorici.

Prva utakmica zakazana je za četvrtak u dvorani "Aleksandar Nikolić" i počeće u 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 25.04.2016
19:23

A vi ste kao jaki????68-60 86-81

avatar
4.999999999%
Monday, 25.04.2016
12:52

Završiće vam to sudije kao i u finalu kupa prošle sezone kao i u većini prethodnih međusobnih duela.