Siksersi spremaju ogromnu promenu, trejdovaće jednog od najvrednijih igrača!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 18.04.2019.
14:16
Izvor: Sportske.net

Iznenađujuća odluka generalnog menadžera Filadelfije.

Beta/AP Photo/Aaron Gash
Beta/AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Filadelfija 76ersi su napravili strašan tim za samo par sezona, uspeli su da oforme, prema mnogima, drugu najjaču petorku u NBA ligi.

Na poziciji organziatora igre imaju atipičnog Bena Simonsa, bek šuter je iskusni Džej Džej Redik, jedan od najboljih u svom poslu u ligi, na krilu je Džimi Batler, u toku ove sezone trejdovali su za Tobajasa Herisa, dok na "petici" imaju jednog od najboljih centara na svetu Džoela Embida.

Ipak, iako su jedni od glavnih favorita za osvajanje Istoka, Siksersi su loše počeli plej-of, izgubili su prvu utakmicu na svom parketu od Bruklina, potom su izjednačili u seriji i to nakon lošeg prvog poluvremena, srećom, podigli su se u trećem kvartalu i razbili Netsa, što je bilo dovoljno za trijumf u "Vels Fargo Centru".

Ipak, sada Netsi imaju prednost, napravili su brejk na otvaranju serije i imaće dva meča na domaćem terenu da dođu do "meč lopte".

Bilo kako bilo, utisak je da Siksersi ne deluju na terenu kao ekipa koja bi mogla da se umeša u borbu za prsten, iako na papiru imaju jedan od najjačih sastava u ligi.

Zbog toga, GM Elton Brend je spreman na radikalne promene.

Naime, on je predložio upravi kluba da razmotri trejdovanje Bena Simonsa!

Ben Simons

Australijanac je 2016. godine biran kao prvi pik na NBA draftu, propustio je čitavu prvu sezonu zbog povrede, pa mu je druga sezona u Siksersima ustvari bila ruki godina, da bi na kraju sezone 2017/18 bio biran i za Rukija godine.

Ima fantastične fizikalije, strašan košarkaški IQ i fenomenalan pregled igre, ali i katastrofalan šut, što je u današnjoj NBA ligi gotovo nezamislivo.

Činjenica da ne ume da pogodi ništa sa distance, izgleda je dovela do ideje da bude trejdovan, videćemo da li će Brend uspeti da istera svoje, pošto je Simons jedan od najvažnijih igrača Filadelfije i uz Embida zaštitno lice ekipe, kako je dvojac bio ključni deo čuvenog "Procesa".

Na Simonsu je da u plej-ofu da svoj maksimum, kako bi ekipa napravila što bolji rezultat, a onda će tokom leta morati ozbiljno da poradi na svom šutu, ukoliko planira da se zadrži u Filadelfiji, pa na kraju krajeva i da napravi uspešnu NBA karijeru, iako je imao fantastičan start iste, jasno je da bi šut mogao da mu predstavlja ogroman problem.

U regularnom delu sezone Simons je u proseku beležio 16,9 poena, 8,8 skokova i 7,7 asistencija, uz 1,4 ukradene lopte po nastupu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke