Siksersi se hvataju za glavu, Bjelica rani kandidat za prestižnu nagradu?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.11.2018.
13:16
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš je nastavio sa sjajnim partijama.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nemanja Bjelica je hit!

Srpski košarkaš je podigao Sakramento Kingse, igra zaista fantastičnu košarku, a pohvale na njegov račun pljušte sa svih strana.

Sinoć su Kingsi upisali i šestu recku od starta sezone, pala je i slabašna Atlanta, sada su na skoru 6:3, malo ko je očekivao ovakav start.

Bjelica je ubacio 19 poena, prosečno nakon devet odigranih mečeva beleži 15,6 poena, šest skokova, tri asistencije i 1,3 ukradenu loptu po nastupu.

Novinari i analitičari širom NBA lige već pišu kako je Srbin bio "krađa" leta, Vlade Divac je napravio sjajan potez njegovim angažovanjem, dok Siksersi plaćaju ceh što nisu bili istrajniji u pregovorima sa svojevremeno najkorisnijim igračem Evrolige.



I navijači se slažu da su Siksersi morali više da se potrude oko njegovog angažovanja, kako je sada sasvim jasno da bi im bio od velike pomoći, a pojedini imaju i ideju za Filadelfiju kako da reši ovaj problem, veruju da bi Siksersi mogli da trejduju Darija Šarića za Nemanju Bjelicu.

Hrvat je u lošoj formi od starta sezone, sa ovakvim Bjelicom nema sumnje da bi Siksersi uživali daleko bolji start.

Pojavila se i statistika koja dovoljno govori koliko je Bjelica značajan za igru ekipe Dejvida Jergera.

U pitanju je procenat Bjelicinih saigrača u šutu iz igre, kada je srpski košarkaš na terenu i kada je van njega.

Čak šest njegovih saigrača ima zavidno bolju uspešnost u šutu iz igre kada je 30-godišnji reprezentativac Srbije na parketu.

Ferel šutira za gotovo 50% preciznije (44.7%), grafika u nastavku će vam sve reći.

Bjelica

Nekolicina navijača već sada veruje da je Nemanja Bjelica i kandidat za prestižnu nagradu NBA lige, naime, smatraju da je bivši košarkaš Minesote istakao ranu kandidaturu za igrača koji je najviše napredovao (MIP).

Ako nastavi ovim tempom čini se da bi zaista mogao da ponese ovo laskavo priznanje, Bjelica na 201 meču u okviru NBA lige tokom karijere prosečno beleži 6,5 poena i 3,9 skokova, ove sezone je kao što smo napisali na 15,6 poena i šest skokova po meču i to na sasvim solidnom uzorku.

Jasno je da će i u nastavku sezone biti jedan od ključnih šrafova "Kraljeva", ukoliko izbegne povrede, sasvim je realno da se nađe u užem izboru za MIP nagradu.

To bi zaista bilo fantastično priznanje, nadamo se da će nastaviti da oduševljava, pa ko zna, možda srpski tandem iz Kalifornije narednog proleća gledamo i u plej-ofu.













Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Friday, 02.11.2018
15:24

polako, duga je sezona, i u minesoti je dobro poceo pa se izgubio ....

avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 02.11.2018
15:12

Mislim da je rekao da nije otisao u Sikserse samo zato sto su mu nudili ugovor na godinu dana a zena ga je smarala jer se stalno sele i bilo mu tesko zbog klinca.Vlade je znao kakav je on igrac stvarno a imaju i mnogo prostora u seleri kepu pa je imao taj luksuz.

avatar
ISTINA BOLI
Friday, 02.11.2018
14:19

Izabrati hravtskog pored srpskog kosarkasa,je kao kupiti punto pored audija!