Siksersi hoće jednog od najboljih plejeva lige!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 25.12.2016.
17:29
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Filadelfije planira da oformi tim koji bi naredne sezone mogao da poremeti planove svima.

Beta/AP Photo/Matt Rourke
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Filadelfija 76ersi već nekoliko godina predstavljaju "vreću za udaranje" velikom broju ekipa.

Uprava strpljivo radi na sastavljanju respektabilnog rostera, pokupili su nekoliko prvih pikova sa prethodnih draftova, ali nikako sve da dođe na svoje.

Najpre su dve godine čekali Džoela Embida, da bi prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Ben Simons doživeo povredu pred početak sezone.

Embida su sa pravom čekali, on ove sezone beleži neke neverovatne brojke, a daće dovoljno vremena i Simonsu da se u potpunosti oporavi, kako je sezona već sada izgubljena.

Stoga, naredna takmičarska godina bi mogla da bude prekretnica za Sikserse, imaće Embida sa godinu dana iskustva i verovatno nagradom za rukija godine u svojim vitrinama, a i Simons će se do tada oporaviti i steći kakvo takvo NBA iskustvo.

Kad na to dodamo i Džalila Okafora, trećeg pika sa drafta 2015. godine, Darija Šarića koji je takođe pokazao da je kalibar za NBA, roster deluje sasvim dobro. Nerlensa Noela treba otpisati jer je u lošim odnosima sa upravom i verovatno će do kraja ove sezone napustiti klub.

Ipak, Siksersi planiraju i nešto više, imaju plan da svom mladom rosteru dodaju jednog od najboljih plejmejkera lige.

Kako američki mediji prenose, košarkaš Toronto Reptorsa Kajl Lauri će po završetku sezone postati slobodan igrač, pa bi uprava Siksersa to da iskoristi.

Raptors Thunder Basketball

Naime, Lauri je rodom iz Filadefije, te u upravi franšize iz tog grada smatraju da bi to mogla da bude njihova prednost.

Druga stvar koju takođe smatraju kao svoju prednost, je i činjenica da je Lauri već sarađivao sa GM-om Siksersa Brajanom Kolanđelom u redovima Toronto Reptorsa.

Dakle, ukoliko bi privolili Laurija, nema sumnje da bi Siksersi postali ekipa za svačiji respekt i da bi žitelji Filadelfija s pravom ponovo mogli da se nadaju plej-ofu u svom gradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke