Sezona je gotova, ali Jokić je tek počeo svoju dominaciju u NBA ligi!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 13.05.2019.
00:41
Izvor: Sportske.net

Denver Nagetsi su poraženi u polufinalu Zapada, Portland je slavio u majstorici.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Košarkaši Portlanda će na megdan Golden Stejt Voriorsima u borbi za konferencijsku titulu i veliko finale NBA lige.

Slavili su Trejl Blejzersi u sedmom meču polufinalne serije protiv Denvera u "Pepsi centru", u još jednoj veoma neizvesnoj utakmici.

Nikola Jokić je odigrao još jedan sjajan meč, ubacio je 29 poena, uhvatio 13 skokova i lupio četiri blokade, ali je upisao samo dve asistencije.

Neko bi rekao da je problem bio u tome što nije više asistirao, ali je činjenica da njegovi saigrači nisu mogli da pogode gotovo ništa, sve je jasno nakon podatka da je Jokić šutirao 2/6 za tri poena, dok je ostatak Denvera šutirao 0/13.

Nedostajalo je i malo sreće, ali Denver i srpski centar mogu itekako da budu zadovoljni ostvarenim u ovoj sezoni.


Minule im je plej-of izmakao u poslednjem meču, ove su regularni deo sezone završili na drugom mestu nikad jačeg Zapada, prošli su San Antonio u prvoj rundi, treći meč polufinalne serije protiv Porlanda trajao je 68 minuta, nisu imali snage da u utakmicama šest i sedam overe plasman u finale, ali je sasvim jasno da su napravili ogroman napredak u odnosu na minulu sezonu.

Glavna figura ponovo je bio Nikola Jokić, koji je još jednom podigao lestvicu i utisak je da je uz Janisa Adetokumba i Džejmsa Hardena jedan od glavnih kandidata za titulu najkorisnijeg igrača.

Nakon ispadanja u polufinalu se čini da će ta titula u ruke grčkog reprezentativca, ali sama činjenica da se srpski košarkaš nalazi u takvom društvu, predstavlja ogromnu satisfakciju za sve ljubitelje košarke na ovim prostorima, nesumnjivo i za sjajnog Jokića.

Kada se sve sabere i oduzme, Jokić je na 80 odigranih mečeva u regularnom delu sezone beležio 20,1 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencije po nastupu.

U plej-ofu je podigao nivo svojih igara na viši nivo, na 14 mečeva je u proseku na terenu provodio 39,8 minuta, za to vreme je postizao 25,1 poen uz 13 skokova i 8,4 asistencija po nastupu.

Zaista blistava sezona za srpskog centra, nema sumnje da će u sezonama koje dolaze dodatno napredovati i nastaviti da bude alfa i omega Denver Nagetsa.

Pred ekipom iz Kolorada je bitno leto, moraju dobro da razmotre koga da zadrže u svojim redovima, koga da otpuste i koga da dovedu, čini se da bi jedan kvalitetan krilni košarkaš mogao da napravi prevagu, koja bi Denver stavila u koš sa glavnim favoritima za osvajanje prstena.

Za kraj ćemo samo podsetiti da je Nikola bio biran u drugoj rundi drafta i da ima samo 24 godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Monday, 13.05.2019
14:23

Voditi 17 razlike i na kraju izgubiti svasta.

avatar
BlueBoy84
Monday, 13.05.2019
12:12

Jos The King i mozda Obrva i titula je tu.

avatar
BlueBoy84
Monday, 13.05.2019
12:08

Finale duel Durent - Lenard

avatar
vlada ns
Monday, 13.05.2019
08:41

Ostatak tima potpuno zakazao,nisu bazen otvoreni mogli da pogode. Ceo mec katastrofalan,bez ideje u napadu.

avatar
Mani2
Monday, 13.05.2019
03:31

Znaci GSW - MB

avatar
Колатерална Штета
Monday, 13.05.2019
01:28

Gledao sam prvo poluvreme, Nije obećavao da će nešto napraviti. Te dve trojke je ubacio u prvoj četvrtini, posle toga odigrao slabo do kraja poluvremena, nekoliko izgubljenih lopti, nekoliko promašaja, izgleda da se razigrao u drugom... Sada, ima vremena da se odmori, ima dobar ugovor, ništa ga ne sprečava da igra za reprezentaciju na SP,...

avatar
BlueBoy84
Monday, 13.05.2019
12:10

Tesko. Sad se on pita za pojacanja i odlaske. MOra da bude u toku sa desavanjima u klubu. Ne bi dao sve od sebe za repku. Sledece godine nakon prstena ce imati vise vremena

avatar
BlueBoy84
Monday, 13.05.2019
12:11

Jos The King i mozda Kandza i titula je tu