Šest potencijalnih pojačanja "crveno-belih" - Zvezdin tim za narednu sezonu dobija obrise!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.05.2020.
16:59
Izvor: Sportske.net

Veliko je pitanje da li će se stranci vraćati u klub.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa treninzima početkom sedmice, nakon što je prvo utvrđeno da među njima nema zaraženih koronavirusom.

Treninzima su se vratili domaći igrači i Majkl Odžo, jedini strani košarkaš koji je ostao u Srbiji tokom vanrednog stanja zbog pandemije.

Što se tiče ostalih igrača, Lorenca Brauna, Kevina Pantera, Bilija Berona, Čarlsa Dženkinsa, Džejmsa Gista, Stratosa Perperoglua i Kalina Lukasa, sve je manja verovatnoća da će se vraćati u klub, osim možda popularnog Đenke, koji je veoma vezan za crveno-beli dres.

Nije ipak ništa isključeno, ali je predsednik kluba Nebojša Čović izjavio da se na radaru kluba nalazi veliki broj igrača, što jasno znači da će doći do velikih promena u rosteru.

Pitanje je i da li će Dragan Šakota ostati trener "crveno-belih", kako se u medijima sve glasnije spekuliše da bi u Zvezdu mogao da se vrati Dejan Radonjić, a stidljivo se pominje i mogućnost da na klupu aktuelnog šampiona Srbije i Jadrana sedne Saša Obradović, koji je trenutno ugovorom vezan za Monako.

Što se tiče pojačanja, Čović je potvrdio da su Zvezdi "interesantni" bivši igrači Jaka Blažič i Marko Simonović, a italijanski novinar Luka D'Alesandro dodaje i da se na radaru "crveno-belih" nalaze i još dva srpska internacionalca, bivši igrač kluba sa Malog Kalemegdana Nemanja Dangubić i srpski reprezentativac iz redova Unikahe Aleksa Avramović.

Baner ispravka

Dangubić je iz Zvezde otišao kod Dejana Radonjića u Bajern, minulog leta je pojačao ekipu Estudijantesa u ACB ligi, koju je tada sa klupe predvodio Aleksandar Džikić.

Ističe mu saradnja sa španskim klubom, pa povratak u Zvezdu deluje kao realna mogućnost.

Što se tiče Avramovića, španski mediji prenose da je završio sa Unikahom, ali da je Estudijantes, gde je trenutno na pozajmici, zainteresovan da ga zadrži i nakon tekuće sezone u svojim redovima.

Videćemo da li bi "studenti" mogli da pokvare planove aktuelnom srpskom šampionu, čini se da bi učešće u Evroligi moglo da bude presudno za ekipu Crvene zvezde.

Pisali smo da je na radaru kluba sa Malog Kalemegdana i jedan strani košarkaš, u pitaju je Dvejn Evans iz Dinamo Sasarija, koji igra na pozicijama tri i četiri.

Bundesliga

Kada se sve sabere i oduzme, jasno je da ni ovih pet pojačanja neće biti dovoljno za čitav roster, Zvezdi je potrebno još bekova, ako se Panter ili Beron ne budu vratili, pošto je izvesno da Braun i Kalin Lukas neće ponovo igrati u crveno-belom.

Pominjalo se da "crveno-beli" prate i Džimera Fredeta, koji će raskinuti saradnju sa Panatinaikosom.

U klub bi trebalo da se vrati i Dušan Ristić, koji je odigrao briljantnu sezonu u Astani.

Kada bi Zvezda zaista angažovala ovih šest novajlija, roster bi mogao da izgleda ovako.

PG: Aleksa Avramović
SG: Jaka Blažič, Džimer Fredet, Nemanja Nenadić
SF: Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić
PF: Dvejn Evans, Boriša Simanić
C: Vladimir Štimac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jovanović, Majkl Odžo, Dušan Ristić


Treba podsetiti i da je Zvezda u finišu sezone poslala u FMP Ognjena Kuzmića i Filipa Čovića, koji bi mogli da budu priključeni timu od narednog leta, ali i da su se igrači poput Alekse Radanova, Stefana Đorđevića i Duopa Rita odlično pokazali u dresu "Pantera" i da bi neko od njih mogao da dobije priliku da zaigra u "crveno-belom" naredne sezone.

Tu je i pitanje da li će svi domaći igrači ostati u rosteru, Štimac ima recimo ugovor sa klubom do kraja sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Friday, 15.05.2020
17:29

Од кад је Лазић крило?

avatar
elixx.me
Thursday, 14.05.2020
18:07

Sa takvim igracima tesko da ce izboriti opstanak u ABA ligi

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 14.05.2020
23:46

Ma bolji je Pejdz od Frideta. :D HAHAHAHAHAA