Seoba Amerikanaca u Evropu, Zvezda bira novo pojačanje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.07.2020.
09:18
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ovakva prilika se ne propušta!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle serije ''bombastičnih'' transfera i dolazaka Džordana Lojda, Lengstona Hola, Lendrija Noka, Korija Voldena i Marka Simonovića, usledilo je kraće zatišje u Crvenoj zvezdi po pitanju transfera, ali izgleda ne zadugo.

Prelazni rok za srpskog evroligaša nije završen, a navijači mogu da očekuju još neko atraktivno ime u Zvezdi, i to iz Amerike.

To se, između ostalog, može zaključiti i iz izjave trenera Crvene zvezde Saše Obradovića za ''Sportski žurnal''.

On je istakao da je situacija na tržištu zbog koronavirusa ovog leta znatno drugačija nego ranije i da postoji mogućnost da se veliki broj američkih košarkaša preseli u Evropu.

''I dalje pratimo dešavanja na tržištu. Dosta je tu nepoznanica i zbog promena kalendara u Americi.

Sada je i pitanje da li će se igrati Razvojna liga, što znači da će veliki broj igrača nagrnuti u Evropu, a to znači i da će biti povoljnije da se angažuju.

Već ih ima dosta slobodnih i od prošle godine. U svakom slučaju, želja nam je da kroz treninge malo iskristališemo situaciju, pa da u skladu sa tim istražujemo druge opcije'', objasnio je Obradović.
-
Baner 1

Ukoliko sve bude teklo po planu, košarkaši Crvene zvezde trebalo bi da se, posle testiranja na koronavirus okupe 11. avgusta na Kopaoniku, gde će početi pripreme za novu evroligašku sezonu. Kada su u pitanju pripremne utakmice, to još nije precizirano zbog aktuelne situacije, ali Obradović odmah ističe da u tome neće tražiti nikakav alibi.

''Ne smem da budem opterećen praksom koji plan nisam uspeo ili neću uspeti da sprovedem, već kako da iz date situacije izvučemo maksimum za ekipu i da pri tome sačuvamo zdravlje igrača. I na tom polju će se prepoznati pobednici. Videće se ko je više disciplinovan, ko je spreman da fizički i psihički iznese sve izazove. A biće ih dosta'', dodao je novi trener Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke