Senzacija - Španci ispali, Francuzi u polufinalu!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 10.09.2014.
23:44
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Francuske napravila je senzaciju u meču četvrtfinala protiv Španije. Trikolori su zabeležili pobedu rezultatom 65:52, po četvrtinama 15:15, 20:13, 7:15 i 23:9. Francuzi uspeli neverovatnim skokom i odbranom da naprave iznenađenje, Gober i L

fiba
fiba

Povezane vesti

Sjajno otvaranje utakmice Francuske, Trikolori su poveli sa 8:0. Boris Diao je postigao dve trojke, prednost je porasla do 11:2, ali u narednih nekoliko napada su promašili šuteve za tri, a zatim je Španija počela da "topi" prednost. Furija je odgovorila serijom 10:0 i prešla u prednost. Ipak, Francuska je izdržala taj nalet, pa je četvrtina završena sa nerešenih 15:15.

U drugoj četvrtini Francuska je nastavila sa sjajnom odbranom. Puštali su šut Ibaki koji je pogodio samo jedan od četiri, a ukupno je Španija bila neprepoznatljiva za tri poena. Španci su promašili prvih 9 šuteva na meču, a prvu trojku pogodio je Kalderon, tek u osamnaestom minutu meča.

Francuzi su se sjajno držali, igrali čvrsto, a Španci su često gledali u sudije i pokušavali da izvrše pritisak na njih da sude njihovim protivnicima više faulova.

Španci nisu uspevali da se povežu u napadu, Francuzi su ih spustili na neverovatnih 28 poena za poluvreme, dok su oni postigli 7 više, 35.

U durgom poluvremenu Španci su odmah krenuli da pritiskaju svoje protivnike. Otvorili su poluvreme serijom 6:0 i stigli na samo jedan poen razlike. Francuzi su postigli prvi poen u trećoj deonici posle više od tri minuta igre.

Iako je i Diao doneo poene Francuzima, Navaro je sa pet vezanih poena doneo izjednačenje Špancima.

Pri rezultatu 39:39 viđena je zanimljiva situacija pod košem Španaca. Posle očiglednog faula na Lovernju došlo je do koškanja, Pjetrus je odgurnuo Ljulja i umesto bacanja za Lovernja videli smo tehničku grešku i dva bacanja i loptu za Francuze. Srećom po njih, Ljulj je pogodio samo jedno slobodno bacanje, Španci napad nisu iskoristili, pa su imali samo poen prednosti.

Gledali smo izuzetno neefikasnu četvrtinu i u njenom nastavku, Francuzi su vratili vođstvo, ali su Rodrigez i Fernandez u karakterističnoj eli-ap akciji doneli novu prednost Francuzima i završili treću četvrtinu vođstvom 43:42.

Ipak, Francuzi tada nisu pali. Početkom poslednje deonice su se "povezali" u napadu i uz i dalje sjajnu odbranu, uspeli da povedu sa 6 poena prednosti, 51:45, ali su zatim u napadu propustili par šansi da se još više odlepe.

Španci su smanjili uz faul i koš Gasola, ali su i Francuzi odgovorili preko Uertela. Rasplamsala se borba, Španci su u svakom napadu tražili Gasola, koji je dao još jedan težak šut, preko Lovernja, ali je Uertel u narednom napadu opet vratio pet poena prednosti Francuzima, i sa tom razlikom se ušlo u poslednja dva minuta.

Uertel je zatim izrastao u pravog junaka ove utakmice postigavši trojku i donevši ogromnih osam poena prednosti Francuzima.

Španci su potpuno potonuli, nisu uspeli da se vrate, dvorana je utihnula, a ova slavna generacija se oprostila od reprezentacije neslavno, u četvrtfinalu prvenstva na kojem su bili domaćini i na kojem su dominirali do ovog duela.

Šut ih potpuno napustio, neverovatan je podatak da su Španci šutirali očajnih 2 od 21 za tri. Treba napomenuti i da su Francuzi potpuno nadskakali svoje rivale - 50 prema 28.

Francuska izlazi na megdan Srbiji, biće to sjajan meč!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke