Seltiksi u problemu, nema odmora za Rozira

Autor: Nikola Miloradović
sreda 09.05.2018.
18:18
Izvor: Sportske.net

"Skeri Teri" igra sjajno u tekućem plej-ofu, ali makar u utakmici broj pet neće imati adekvatnu zamenu.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Boston Seltksi su poveli sa 3:0 u seriji protiv Filadelfije, nijedan tim u istoriji NBA lige nije ispustio tu prednost u doigravanju.

Ipak, Filadelfija je dobila utakmicu broj četiri, pa se serija vraća u "TD Garden" za utakmicu broj pet.

"Kelti" se nadaju da mogu da završe polufinale Istoka upravo u narednom meču pred svojim navijačima, ali će im posao biti otežan.

Naime, povredu ramena je doživeo Šejn Larkin, a iako bivši igrač Baskonije ne igra bitnu rolu u rotaciji Breda Stivensa, jasno je sa svojih 15ak minuta na parketu davao priliku sjajnom Teriju Roziru da predahne.

Larkin će definitivno propustiti petu utakmicu, ali je pod velikim znakom pitanja i za nastavak plej-ofa, dobra je informacija da neće morati pod nož, ali se još uvek ne zna precizno koliko će trajati njegov oporavak.

Podsetimo da Stivens u plej-ofu nije mogao da računa na Irvinga i Hejvorda, neće moći ni do kraja doigravanja, povređen je bio i Džajlin Braun, sve do druge utakmice sa Siksersima, a sada je van stroja i Larkin.

To znači da će Smart u rotaciji preuzimati rolu organizatora igre, a jasno je i da će više vremena na parketu morati da provodi i Rozir, koji je protiv Siksersa u proseku već igrao oko 39 minuta po susretu.

Za "Kelte" nikako ne bi valjalo da se serija oduži, kako Kavsi već odmaraju, jer su počistili Toronto, i čekaju drugog finalistu Istoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke