Seltiksi se odriču prvog pika, ali imaju paklen plan!

 • Autor: Nikola Miloradović

 • 18. jun 2017.

 • 14:20

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kako prenose mediji u SAD, Boston neće prvi birati na predstojećem draftu.

Seltiksi se odriču prvog pika, ali imaju paklen plan!
Foto: EPA/JOHN CETRINO
Nakon velikog finala NBA lige, koje je okončano pobedom Golden Stejt Voriorsa, sledi novo uzbuđenje za sve ljubitelje najbolje svetske košarkaške lige.

Za 22. jun je zakazan NBA draft, timovi će birati neke od najvećih svetskih talenata.

Boston Seltiksi drže pravo na prvog pika, kako u svojim rukama imaju pika Bruklin Netsa, kojeg su dobili još pre nekoliko godina u čuvenom trejdu u kom su Netse pojačali Pirs, Garnet i Rej Alen.

Očekivalo se da draft otvore biranjem Markela Fulca, ali bi to po svemu sudeći moglo da se promeni.

Prema najnovijim informacijama, Seltiksi su dogovorili trejd sa Siksersima, prema kom će pravo na prvog pika ove godine otići u Filadelfiju!

Razmena Seltiksa i Siksersa će izgledati ovako:

Seltiksi dobijaju
: Trećeg pika sa ovogodišnjeg drafta od Siksersa, pika prve runde za 2018. godinu od Los Anđeles Lejkersa, i pika prve runde za 2019. godinu od Sakramento Kingsa

Siksersi dobijaju
: Prvog pika na predstojećem draftu


Dakle, Siksersi će i ove godine po svemu sudeći birati prvi, a očekuje se da njihov izbor bude Markel Fulc, kog bi i Seltiksi birali da su zadržali pravo na prvog pika.

Što se tiče "Kelta", oni će i dalje imati šansu da se na draftu dobro pojačaju, u Boston bi sa trećeg mesta na draftu mogli da stignu Džoš Džekson sa Univerziteta Kanzas ili D'Eron Foks sa Univerziteta Kentaki. To će zavisiti od Lejkersa, ukoliko "Jezeraši" odustanu od Lonza Bola i odluče se za Foksa, Džekson će završiti u Seltiksima, u suprotnom Foks bi mogao da se pridruži četi Breda Stivensa.

Za sve one koji se pitaju šta su Seltiksi dobili ovim trejdom, evo odgovora.

Kompletiranjem razmene sa Siksersima, Boston će u svojim rukama imati apsolutnu dominaciju na naredna dva drafta, kako će u svojim rukama držati sedam pikova prve runde na draftu 2018. i 2019. godine, plus trećeg pika na ovogodišnjem draftu.

Draft 2017 - Pik prve runde Filadelfija 76ersa (treći pik)
Draft 2018 - Pikovi prve runde Los Anđeles Lejkersa i Bruklin Netsa, kao i pik prve runde na kog oni imaju pravo
Draft 2019 - Pikovi prve runde Klipersa, Sakramenta i Memfisa, kao i pik prve runde na kog oni imaju pravo

Apsolutna kontrola na dva predstojeća drafta donela bi Seltiksima mogućnost da naprave najperspektivniju ekipu u ligi, koja bi mogla da dominira i u narednih 10 godina.

I pored toga, mogu da trejduju svoje pikove za neke od najvećih zvezda NBA lige i tako već ovog leta naprave ekipu koja bi mogla da pomrsi račune Kavalirsima na Istoku, a možda bi uz par dobrih pojačanja mogli da napadnu i prsten.

Već se šuška da bi Džimi Balter mogao da zavšri u "TD Gardenu" u zamenu za par pikova, tako da je potez Seltiksa da se odreknu prvog pika na ovogodišnjem draftu apsolutno opravdan.

Napravili su paklen plan, ostaje pitanje da li će več ovog leta pokušati da oforme kvalitetnu ekipu dostojnu prstena ili će sačekati još par godina, dati vremena Lebronu Džejmsu da se povuče u penziju, kako bi onda neometano dominirali istočnom konferencijom.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari