Seltiksi imaju strašan plan, mogu li da skinu "Kralja" sa trona Istoka?

  • Autor: Nikola Miloradović

  • 05. jul 2017.

  • 23:57

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nakon dolaska Gordona Hejvorda, Boston počinje da poprima obrise šampionske ekipe.

Seltiksi imaju strašan plan, mogu li da skinu
Foto: EPA/JASON SZENES
Boston Seltiksi su u sezoni za nama napravili iskorak, osvojili su prvo mesto na Istoku u regularnoj sezoni, da bi potom stigli i do finala konferencije, u kom su ipak ubedljivo poraženi od Klivlend Kavalirsa.

Ovog leta su dodatno pojačali ekipu, na draftu su birali Džejsona Tejtuma, koji za sada pruža jako dobre partije na Letnjoj ligi.

Pored toga, odlično radi i novajlija iz prošle sezone Džajlin Braun, a u klub je stigao i sjajan krilni košarkaš, Gordon Hejvord.

Samo sa bivšim igračem Jute Seltksi već deluju kao jedan od najboljih timova u NBA ligi, ali bi naredne sezone mogli da izgledaju još jače, toliko da priprete Kavalirsima na Istoku, a možda i Voriorsima u borbi za šampionski prsten.

Naime, "Kelti" planiraju da angažuju još jednog centra i tako Ala Horforda presele na poziciju "četvorke".

Mladi hrvatski internacionalac Ante Žižić je stigao u klub, ali naravno da neće veliki teret odmah pasti na njegova pleća.

Želja uprave je da se angažuje jedan kvalitetan startni centar, od kog bi Žižić mogao da uči. Prema poslednjim infromacijama iz SAD, sa tom namerom Seltiksi su bacili oko na 32-godišnjeg košarkaša Memfis Grizlisa Marka Gasola.


Španac je definitivno jedan od najboljih centara u ligi, samim tim i na svetu, a sa njim u timu Boston bi delovao zaista zastrašujuće.

Memfis bi sa druge strane mogao da se okrene rekonstruisanju ekipe, pa bi odlazak Gasola u zamenu za nekoliko pikova i jednog ili dva košarkaša mogao da dođe u obzir.

Često se pominje kako su "Kelti" voljni da se odreknu Džeja Kraudera i Markusa Smarta, u zamenu za još jedno kvalitetno pojačanje, a kada uz par pikova prve runde na predstojeća dva drafta (a Boston ih ima sedam) dodate i njih dvojicu, nema sumnje da bi Grizlisi morali dobro da razmisle.

Gasol bi prelaskom u Boston imao i daleko veće šanse da se domogne željenog prstena, što bi mogao da bude još jedan od faktora koji bi uticao na Španca da se preseli na Istok.

Treba dodati i da je Zek Rendolf napustio Memfis, on se preselio u Sakramento, te je tako iskusni tandem Zibo-Gasol rasturen, što je još jedan indikator da bi Španac mogao da promeni sredinu ovog leta.

Centar španske reprezentacije je minule sezone beležio 19,5 poena uz 6,3 skokova, 4,6 asistencija i 1,3 blokade po meču, na 74 upisana nastupa.

Videćemo kako će se stvari odigrati u narednim danima, NBA liga je uvek puna iznenađenja, a to je dokazano i ovog leta, kada su klubove promenili superstarovi poput Krisa Pola, Džimija Batlera i Pola Džordža.

Zamisllite samo petorku Ajzea Tomas, Ejveri Bredli, Gordon Hejvord, Al Horford, Mark Gasol...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari