Seltiksi formirali petorku!

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.07.2017.
18:43
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Bostona završava trejd, nakon kog će imati kompletu startnu petorku.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

"Kelti" su ovog leta napravili dobar posao. Najpre su trejdovali prvog pika na draftu za trećeg i pika prve runde sa sledećeg drafta, birali su potom Džejson Tejtuma sa trećeg mesta, a za sada se pokazuje da nisu pogrešili.

Mladi krilni košarkaš pruža sjajne partije u Letnjoj ligi, deluje da će već u svojoj ruki sezoni biti dobro pojačanje.

I pored njega, angažovali su startnu "trojku", stigao je Gordon Hejvord iz Jute, sjajni strelac biće od velike pomoći Bredu Stivensu, sa kojim je sarađivao i na koledžu.

Ostalo je da angažuju jednog centra, pa da prebace Horfoda na poziciju "četvorke", ili da jednostavno angažuju krilnog centra i Horforda ostave na "petici".

Izgleda da su rešili da odrade drugu varijantu, zameniće sjajnog defanzivca Ejverija Bredlija za Markusa Morisa iz Detroit Pistonsa.

Brat blizanac krilnog centra Vošington Vizardsa Markifa je imao jako dobru prvu sezonu u "Motor sitiju", ali je minule takmičarske godine blago podbacio, kao i ostatak čete Stena Van Gandija. Ipak, nema sumnje da će za Seltikse biti veliko pojačanje, kako ga pored izuzetnih atletskih sposobnosti krasi i odličan šut.




Ovaj trejd verovatno znači i da ća Markus Smart ostati uBostonu, a tome u prilog ide i činjeica da su Njujork Niksi, kojisu se povezivali sa Smartom angažovali Tima Hardaveja mlađeg.

Džej Krauder najverovatnije napušta ekipu, on će u Jutu u trejdu koji su Seltiksi dogovorili sa Džezerima za Gordona Hejvorda, kako bi oslobodili prostora za angažovanje još jednog kvalitetnog pojačanja, a ekipu je napustio i Keli Olinik, koji je pojačao Majami Hit.

Sa novim pojačanjem, startna petorka Seltiksa bi mogla da izgleda ovako.

PG: Ajzea Tomas
SG: Markus Smart
SF: Gordon Hejvord
PF: Markus Moris
C: Al Horford

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
masimomorati
Saturday, 08.07.2017
11:40

Meni ovo i nije nesto. Bredlija trejdovali i kao sad su se pojacali. Nista oni ne mogu na istoku ozbiljnije napraviti. I ove godine su trebali dobiti metlu u prvom krugu (od losih Bulsa), samo da Rondo nije polomio prst.

avatar
Delija1389
Saturday, 08.07.2017
10:15

Bradley je bio Bostonu ono sto je nasoj reprezentaciji Pefi. Dusa tima, igraci koji se najbolje ogledaju u statistici +/-. Tesko ce bez njega, smatram da su mogli da mu ponude sledece sezone ugovor a da se odreknu nekih igraca tipa Rozier i Smart i da trejduju Brauna za nekog jakog pika one tamo godine. Sve u svemu, Boston je ostao sa 11 igraca u rosteru, jedino Horford i Hejvord imaju platurine, stvarno mi nije jasno zasto je salary cap toliko krcat...

avatar
Nouhei
Friday, 07.07.2017
21:17

Po meni bi Bradley trebao da ostane.

avatar
Dillinger
Friday, 07.07.2017
21:12

Bredli je mnogo bolji od Smarta u svakom segmentu.

avatar
Zoran Pinjatic
Saturday, 08.07.2017
14:08

Jeste ali je u poslednjoj godini ugovora i trazio bi max platu, da je njemu daju morali bi da se odreknu Thomasa kome takodje istice ugovor i koji ce traziti max ugovor...na poziciji 4 su najtanji pa im moris dodje kao kec na deset, i izvrstan je defanzivac, ali je u napadu malko limititan

avatar
Nenad Maslarević
Friday, 07.07.2017
20:10

ne bi mogla, crowder sigurno nece bit na klupi, a smart nece bit u petorci

avatar
stefanoarsic
Friday, 07.07.2017
18:47

I dalje ni da pridju Klivlendu