Seltiksi demolirali Nikse u "TD Gardenu" i ostali na čelu Istoka!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.04.2017.
21:30
Izvor: Sportske.net

U utakmici između dve franšize NBA lige koje u svojoj istoriji nisu menjale lokaciju, Boston je bio daleko uspešniji.

EPA/CJ GUNTHER
EPA/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Izabranici Breda Stivensa ostaju na prvom mestu Istoka i nakon velikog derbija sa Njujork Niksima, kako su u svojoj dvorani slavili sa 110-94 i tako upisali 50. trijumf ove sezone.

Već u uvodnih 12 minuta bilo je jasno da Niksi nemaju šta da traže u "TD Gardenu". Domaćin dobija taj deo igre sa 11 razlike, do poluvremena uspevaju i da uvećaju prednost za dva poena.

Ništa se nije promenilo ni u trećem periodu, Boston je nastavio da postepeno uvećava prednost, a Niksi su uspeli da dobiju samo poslednji kvartal i to sa beznačajnih pola koša razlike.

Seltiksi su tako došli i do treće pobede u međusobnim okršajima sa Niksima ove sezone i što je važnije ostaju prvi na Istoku, kako su upisali i 50. pobedu ove sezone.

Boston je predvodio Ajzea Tomas sa 19 poena, a pratili su ga novajlija Braun sa 16, Horford i Smart sa po 14, kao i Olinik i Rozije sa po 12 postignutih poena.

Niksi su igrali bez Rouza i Entonija, a najefikasniji je bio Kortni Li sa 16 poena, 14 je dodao Porzingis, dok se na 12 zaustavio Ernangomez.

Sa klupe su po 11 poena dodali Kuzminskas i O'Kvin, dok je 10 upisao Rendl.

Problem za Breda Stivensa mogla bi da bude povreda Džeja Kraudera, koji se nakon izlaska sa parketa više nije vraćao u igru.

U prilogu pogledajte neke od najboljih poteza sa ovog susreta.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke