Selili ga u Zvezdu, završio u NBA!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.10.2017.
15:40
Izvor: Sportske.net

Američki košarkaš stavio ja paraf na ugovor sa klubom iz istočne konferencije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je ovog leta ostala bez velikog broja prvotimaca, pa je bilo potrebno angažovati pojačanja na svim pozicijama.

Tako je čitavog leta ekipa sa "Malog Kalemegdana" povezivana sa velikim brojem igrača, a jedan od onih kojeg su mediji često selili u redove Zvezde bio je i bivši košarkaš Barselone i Cedevite Džejkob Pulen.

Ovaj iskusni američki košarkaš je minule sezone nosio dres moskovskog Himkija, odigrao je solidnu sezonu, u Evrokupu je u proseku upisivao 10,3 poena na 17 nastupa.

Kako mu je ugovor sa Himkijem istekao po završetku sezone, počele su priče da bi mogao da pokrije poziciju "stranca plejmejkera" u Crvenoj zvezdi mts, ali je umesto njega šampion Srbije i Jadrana angažovao Tejlora Ročestija.

Pulen je odlučio da se okuša u najjačoj svetskoj ligi, dobio je ponudu Filadelfija 76ersa da se kroz Letnju ligu i predsezonske utakmice bori za ugovor, a na kraju je i uspeo u tome.

CEDEVITA-IGOKEA

On je potpisao ugovor sa Siksersima, doduše moraće dobro da se oznoji za minute na parketu u narednoj sezoni.

Naime, NBA liga je ove sezone uvela pravilo, da ekipe umesto 15, u rosteru mogu da imaju 17 igrača, dva bonus igrača bi morala da potpišu takozvane "two-way" ugovore.

To znači da će Pulen, koji je potpisao upravo jedan takav ugovor, veći deo sezone provesti u razvojnoj ligi, tačnije u protokolu Siksersa može da provede 45 dana u sezoni.

Dakle, Pulen će u sezoni pred nama više vremena provoditi sa filijalom Filadelfije u razvojnoj ligi, Delaver 76ersima, ali će imati pristojnu šansu da se dokaže i u NBA ligi, kako bi kasnije eventualno potpisao konkretniji ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke