Selektorova zahvalnost Teu, zna se šta je cilj u Estoniji, Gagi upozorava da nije gotovo

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 18.02.2019.
14:23
Izvor: Sportske.net

Dugačke kvalifikacije primiču se kraju, Srbija je u ciljnoj ravnini

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević najavio je da će tim ići na pobedu u prvoj od poslednje dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo. On je priznao da su kvalifikacije dugačke i naporne, ali je istakao da je na njegovom timu da ozbiljnošću i pristupom privede takmičenje kraju.

"Mnogo vas novinara je došlo i hvala što ste došli, znamo svi zbog čega i tako i treba da bude. Dve utakmice, u stvari jedna pre svega, prva, koja dolazi uz vrlo malo vremena. Potiv ekipe koja zna šta treba da uradi. Znamo šta nam je činiti. Ići ćemo na pobedu u Estoniji, posle toga ćemo se spremati za drugu utakmicu ako bude bilo potrebe.

Stalno možemo da pričamo o istom, na neki način čujete mene i momke kako ponavljamo iste stvari, ali tako je, dosta dugo traju ove kvalifikacije, ali je na nama da pristupom i ozbiljnošću odradimo šta treba i tražimo pobedu
", rekao je Đorđević na okupljanju u Beogradu.

Koliko znači dolazak Teodosića?

"Pa evo, ha, ha, vidite", priča selektor i pokazuje rukom na zaista brojne pripadnike medija.

"Ma, naravno, kapiten je tu, odreagovao je i došao. Pošto nema problem povrede i pošto je prekinuo ugovor. Njemu, naravno, velika zahvalnost. Mislim da je on sad svestan da će sve oči biti uprte u njega, ali on je navikao na to. Sigurno da menja i koncepcijski, ali naša igra je prepoznatljiva.

Obično imamo jednu ekipu u prvoj utakmici, a drugu u drugoj, kada dođu igrači iz Evrolige. Nadam se da će Vasa Micić da se priključi. Znamo šta nas čeka, dugo smo zajedno, Teodosić je dugo sa nama, zna naše principe. Nadam se da je u formi, da nije dugo slavio rođenje deteta i to je to
", rekao je selektor.

Što se tiče zdravstvenog stanja, ono je uglavnom dobro.

"Ne mogu sada sve iz glave, ali tu je 12 zdravih momaka. Znamo da je Lazić imao problem, videli smo da je juče odigrao. Ostali, podsetite me…Mislim da nema ozbiljnijih promena. Real nije dao dozvolu Kuzmiću da dođe. Videćemo za Milutinova za drugu utakmicu", rekao je Đorđević.

Novinari su probali da ga pitaju za završeni kup u Nišu i igranje stranih igrača i dodelu pasoša, ali je selektor odbio da priča o tome, rekavši da ta tema zahteva dublju analizu.

Navijači se ponašaju kao da su kvalifikacije već završene i ne mogu da pojme da tim može da izgubi protiv Estonije i Izraela u poslednja dva meča, pogotovo u prvom meču, u četvrtak protiv Estonije. Prvotimac Unikahe Dragan Milosavljević, međutim, upozorava da stvari nisu gotove.

"Nije sve rešeno, naravno da nije, ali možda nam rezultati idu u korist, jer smo bolji od ostalih iz grupe sa kojima se borimo. Potrebna nam je ta jedna pobeda. Protiv Estonije smo ovde odigrali dobru utakmicu i bilo je lako, ali svesni smo da tamo neće biti tako.

Dosta je drugačije kad oni igraju kod kuće, ali nadamo se ovoj pobedi i da rešimo taj odlazak na Svetsko prvenstvo. O Izraelu - o tom potom, posle Estonije. Izgubili smo utakmicu protiv njih i sigurno imamo dodatni motiv da dobijemo tu utakmicu, ali opet, jako je teško u ovim uslovima napraviti neki sistem, ali znamo se dugo, dugo igramo zajedno, to je prednost
", rekao je Milosavljević.

Dobro, komplikovano je dolaziti, gust je raspored, ali opet - da li se raduješ kad dolaziš na reprezentativne akcije?

"Ma kako ne", kaže "Gagi" kroz osmeh. "Ovo nam je reset. Prija puno doći, videti se sa prijateljima, sa porodicom, igrati u svom gradu, stvarno dosta prija, bez obzira što je jako komplikovano i doći i organizovati", rekao je Milosavljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke