Selektor Sale sprema iznenađenja, postoje ideje za pomeranje igrača!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 20.08.2019.
12:54
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Đorđević je govorio na konferenciji za novinare pred polazak u Kinu.

BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Povezane vesti

Ono što svi već znamo, jeste da selekcija Srbije neće računati na Miloša Teodosića koji je povređen, kao i na Dragana Milosavljevića koji je zadobio najtežu moguću povredu u ovom trenutku i pitanje je kada će ponovo na teren.

Usled povrede Milosavljevića, Srbija će na Mundobasketu biti delimično oslabljena na bekovskim pozicijama, a Đorđević je rekao da se na utakmicama i treninzima stvorile ideje kako da se to nadomesti.

"Postoje ideje za pomeranje igrača... Neki igrači će ići na neke druge pozicije, videćemo da li su to dobra rešenja. Mi smo ekipa koja ima impozantnu visinu i imamo tu fizičku prednost. Nemanja Bjelica koristan je i na poziciji tri i siguran sam da će tu moći da pomogne, jer može dosta toga da stvori iz svog driblinga i dodavanja", kazao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas za Frankfurt, odakle će ići direktno do Kine, gde ih očekuju još tri provere pred šampionat, a prva 23. avgusta protiv Italije, te Novog Zelanda 25, odnosno Francuske 27.

Svetsko prvenstvo počeće 31. avgusta, a Srbija u prvom kolu igra protiv Angole. Đorđević ističe da je veoma bitno da ekipa ne razmišlja o završnici već da ide "utakmicu po utakmicu".

"Bitno je da se što bolje pripremimo za tu drugu fazu, koja je po meni krucijalna u odnosu na završnicu šampionata. Taj prenos rezultata, bodova, iz prve faze je jako bitan, kao i rezultati u drugoj fazi, jer te oni bacaju na jednu ili drugu stranu žreba", kazao je Đorđević.

Pored Angole, Srbija će igrati u Grupi D još sa selekcijom Filipina i Italije. Ti mečevi su na programu 2, odnosno 4. septembra.

Dve najbolje ekipe iz Grupe D formiraće Grupu J u Vuhanu, zajedno sa dva najbolja tima iz Grupe C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis. U drugu fazu prenosi se samo rezultat protiv ekipe koja je prošla dalje, a u četvrtfinale plasiraće se takodje dva najbolja tima iz Grupe J.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djan_franko
Tuesday, 20.08.2019
15:40

Mislim da nije sporno u grupi da pomeri raduljicu na 4 a bjelicu na 3... a da li to pije vodu protiv neke spanije, grcke, kanade?
Falice milosavljevic bas zbog te igre u odbrani kad vec nema kalinica.

avatar
garagan
Tuesday, 20.08.2019
14:33

Ne razumem što ne pozove sada Kalinića ili Nedovića, jel ovim potezom već stavio da su oni završili svoje u reprezentaciji ili ga je sramota da ih pozove... Mada čisto sumnjam u to s'obzirom da ga nije bilo sramota da ih onako ladno i otkači

avatar
Aleksandar Jovancevic
Wednesday, 21.08.2019
12:42

Kalinicu treba doživotno zabraniti igranje u reprezentaciji zbog politickih izjava,a za Nedovica je za javnost ne poznanica sto ne igra,to znaju on i Selektor.Ako nisu pozvani sada ne znaci da neće u budućnosti.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Wednesday, 21.08.2019
12:44

Sale je njih tako rano "otkacio" da ih ne bi cimao dzabe, kad vec nije zelio da ih stavi medju 12..Nedovic ne bi isao sigurno, Vasa imao fenomenalnu sezonu, Jovic i Teo sigurni, Gagi kod Djordjevica ima poseban status, jer kako istice nonstop, za njega je on dusa tima.. Kalina mu se ocigeledno nije uklapao u koncepciju igre..Vodio bi Bjelicu kao cetvorku i 4 centra i s povredama i bez njih..Da me ne shvatis pogresno, da se ja pitam, Nedovic bi sigurno isao, za Kalinu i da ne pricam..al to sta mislim ja ili ti il neko treci je potpuno irelevantno..Sale ih nije vidio u 12, vjerovatno ih je vidio u 14, al nisu to Avramovic i Todorovic i sl.... pa da ih tek tako skratis.. Ja sam protiv ovakv9g pristupa upravo zato sto mogu da se dese povrede i sl, al brate covjek prosto mislio da je za njih bolje da kad vec ne bi isli na SP, da se odmore i bolje pripreme za sezone, a ono ispade da je los covjek itd. Opet kazem, ja mislim da je pogrijesio sto ih je onako rano precrtao, ja ih ne bih ni precrtao teorije nema, al to sad sve dobi neku drugi ton..Da je imao losu namjeru nije..

avatar
Mitrogol32
Tuesday, 20.08.2019
14:10

Na koga ide pobednik grupe J??

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 20.08.2019
13:09

Raduljica i Jokic ponekad na 4. ... Druga stvar, Miroslav Raduljica je zvanicno kapiten reprezentacije. Uz svo postovanje preme Miroslavu koji je uvek najbolje partije pruzao u reprezentaciji, ovo je sramotno prema Nemanji Bjelici.

avatar
REVØLT
Tuesday, 20.08.2019
13:00

Mozda i moze sa Bjelicom na trojci, ali, ne verujem da bi onda Lucic bio na cetvorci nego Jokic, a ne znam koliko jeto realno. Jokic, Jovic, Micic /// Bogdanovic, Guduric /// Lucic, Simonovic /// Bjelica, Bircevic /// Marjanovic/Milutinov/Raduljica. Moze Bjelica i pleja (mozda cak i dvojku sa Bogdanom na pleju), ali, mislim da ga ne bi trebalo pomerati sa 4-ke.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Wednesday, 21.08.2019
13:06

Al dobro, ne mogu se sad pozicije bas onako kruto posmatrati..sad Bjelicu na trojku pomjeriti, ovoga na dvojku, onoga na keca, cetvorku itd..Zavisi dosta i od protivnika, od situacije na terenu i sl..Protiv Grcke, kad zaigraju u paru Printezis i Janis, Beli mora na trojku htio ne htio..Protiv Spanije, kad ubace tri malca, trojku ne moze i sl..Treba prepoznati situaciju na terenu, a ne sumnjam da ce nasi uspjeti..Sto se napada tice, mozes ti da kreiras i s trojke i s dvojke i s petice..Beli je krajem cetvrte i u produzetku igrao pleja na trojci..Al ja sam onako, klasik..Micic, Bogdan, Luca, Beli, Jokic..ne volim da vidim Nikolu na cetvorci, jer kod nas u repki cetvorka rijetko ide u pik..tu nam je on zlata vrijedan..bice ovo dobro..Ne vjerujem da ce se bas nesto narocito u nacinu igre mijenjati..te neke nove kombinacije..Mislim da ce samo neki igraci tipa Vasa i Gudura dobiti vise minuta, eventualno Bogdan i Gudura u paru kad su da Bogdan odigra pleja..malo manje rotacije na klupi i to je to..Da prevedem, uz duzno postovanje Birci i Radulji, mislim da ce se ovo prvenstvo igrati mahom sa 10 igraca u rotaciji..Koliko je to sad izvodljivo, pametno,fizicki izdrzljivo itd, ostaje da vidimo..Pod hitno da se donese odluka da se buduca prvenstva igraju sa 14 igraca, makar 12+2..Glavu na panj stavljam da bi Neda i Kalina bili u 14..On ih je onako rano makao sa spisa da ne bi bili bas oni poslednja dvojica koji otpadaju..

avatar
REVØLT
Wednesday, 21.08.2019
19:38

Dobro, vazno je da moze:-D Moguce da nije hteo da ih zavlaci, ali, ja svakako mislim da je barem za jednog od njih bilo mesta. Markovic (Stefanova licna odluka), Micov, sad Nedovic i Kalinic, malo se mi previse zezamo...