Selektor Sale objavio spisak!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.06.2019.
13:08
Izvor: Sportske.net

Selektor Đorđević objavio širi spisak reprezentativaca za naredno takmičenje, Svetsko prvenstvo.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Aleksandar Đorđević je dostavio prvi preliminarni spisak igrača na koje računa na predstojeće Svetsko prvenstvo.

Naša najbolja selekcija će se okupiti 18. jula u Beogradu, a tri dana kasnije će na Kopaonik gde će se po običaju pripremati za veliko takmičenje. Tamo ostaju sve do 4. avgusta kada je na programu utakmica protiv Borca iz Čačka, a 7. avgusta je prva jača provera protiv Finske. Litvanci su protivnici u Areni 10. avgusta nakon kojeg se putuje u Kaunas gde će se dva dana kassnije odigrati revanš duel.

Akropolis kup je na programu od 16-18. avgusta u Grčkoj gde učestvuje domaćin, Italija i Turska, pored našeg tima.

Sledi put u Kinu 20. avgusta gde će naš tim igrati pripremne utakmice sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom.

Prvenstvo otvaramo protiv Angole 31. avgusta u 9:30 po srednjeevropskom vremenu.

Na spisku su:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Ilija Đoković, Stefan Pot

Bekovi: Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz

Krila: Vladimir Lučić, Marko Simonović, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac

Krilni centri: Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Nikola Mišković, Boriša Simanić, Dragan Apić

Centri: Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Dejan Kravić, Nikola Jovanović


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 07.06.2019
19:16

Kad je Jokić potvrdio napisao sam šta mislim, koji su igrači verovatni da će biti u 12. Bilo ih 15, 16 i naravno - svi su na ovom spisku. Proširiću sad spisak na 18, zbog eventualnih povreda i bolesti, i uveren sam da će u 12 biti igrači sa ovog spiska. Ostali su pozvani da bi se pokazalo da su igri, da se na njih inače računa, da su napredovali, da su u kvalifikacijama uradili važan posao, pa i kao neka vrsta zahvalnosti...:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić;
Bekovi: Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić;
Krila: Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Rade Zagorac;
Krilni centri: Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević;
Centri: Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović;

I da kažem, skoro sam siguran da će ići sva četvorica centara sa spiska, jer će Jokić, uveren sam, zbog svojih specifičnih osobina, biti svrstan na poziciju 4. Mada, ko zna, možda će lakše da odigrava sa posta, na šta je navikao... Tim je dobar, ali se nadam da će nastupati kao da nisu među favoritima, jer našem mentalitetu ne prija uloga ni favorita ni autsajdera, mi smo nekako neuporedivo najbolji kad nemamo nikakvih predrasuda, nego izađemo i - igramo. Da podsetim na Pešićeve reči - *... niko ne voli da igra koliko mi*.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 08.06.2019
20:11

Nikola Jokic nije i ne moze da bude cetvorka. Imas intervju sa Miskom koji je to objasnio.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
17:02

Todorovic ce biti u 18 pre Zagorca, mozda i Jelovac pre Bircevica.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 07.06.2019
14:30

Ovaj siri spisak je u neku ruku i zahvalnica igracima koji su izneli kvalifikacije. Na prvi pogled kolko vidim ovde su svi igraci koji su se barem jednom odazvali (ili bili pozvani) selektoru u nekom od prozora.

Jeste da vise volim kako Spanci objavljuju spisak (odmah dvanestorica koja ce igrati na EP i 4, 5 izmena ako dodje do neke povrede) i to je to, ali sad je ovo u neku ruku i posteno.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 07.06.2019
14:03

Zagorac i jaramaz pre davidovca ahahaha,kakva komedija

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
14:02

Ipak je tu Kuzmic, sto me zezate:-D Ili sam to samo ja pomislio da njega nema, a zapravo nema Muslija. Onda za Dejana nisam pogodio, svejedno, i dalje mi fali sedam slicica:-D Mnogo, kume:-D Da se razumemo, znao sam da ce ovako izabrati, ne napadam ga jer sam bio svestan da ce biti dosta klinaca, a i nije normalno da imas bas TOLIKU konkurenciju jer je jasno je unapred morao da presece i izbace neke za koje zna da su bolji od pojedinih na spisku jer je znao da to u suprotnom ne bi stvorilu zdravu atmosferu i normalan rad na treningu. Elem, Peno umesto Djokovica, Radicevic umesto Pota, Paunic umesto Avramovica i hajde da kazemo Davidovac i Musli umesto Miskovica i Kravica. Ostaju jos Andjusic, Radanov i Micov (Nakic) sa jedne strane i Lazic, Apic i Jovanovic sa druge. Markovic umesto Markovica i Nakic umesto Nakica:-D

Posle sledeceg skracivanja, mislim da ce ih ostati 24 ili 18:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Stefan Pot

Bekovi: Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Dejan Todorović, Vanja Marinković,

Krila: Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić ili Rade Zagorac

Krilni centri: Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Stevan Jelovac,

Centri: Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić.

Prvo ce otpasti Pot, Lazic, Marinkovic, Dangubic ili Zagorac (u zavisnosti od toga ko od njih ostane medju 24), Bircevic i Kuzmic i ostace ih 18, a onda i Nedovic/Milosavljevic (ne mogu da verujem da ovo pisem zbog obojice)/Guduric (isto mozda malo tesko da se zamisli da nije siguran), Todorovic, Simonovic, Jelovac i Macvan ili Raduljica. Ako ne budu isli ni Macvan ni Raduljica sto nije nemoguce da se zamisli, onda ce ici dvojica od one trojice izmedju kojih gore trenutno stoji kosa crta, inace ce vrlo lako putovati i samo jedan od njih osim ako neko slucajno ne misli da je mesto Jovica ili Kalinica ugrozeno.

Teodosic, Jovic, Micic- Bogdanovic, Milosavljevic- Kalinic, Lucic - Bjelica, Macvan - Jokic, Milutinov, Marjanovic; prve dve rezerve u pripravnosti (znate da ih uvek bude 12+2 na turniru) Nedovic i Guduric, Raduljica je isto tu.

avatar
yboyka525
Friday, 07.06.2019
13:50

Al je krcato na centru. Al smo jaki kad smo kompletni, auuuu. Kakva generacija! A plus svi igraci preiskusni.

avatar
nemam pojma
Friday, 07.06.2019
13:40

Šta će mu toliki spisak od čak 34 igrača. Onda je trebalo i malog Nakića da pozove. Inače, već sada , ako bi svi ovi bili zdravi, može da se nasluti najboljih 12. Teo-Vasa-Jović, Bogdan-Gagi, Luča-Kalina, Bjelica-Mačvan, Jokić-Milutinov-Mrca. Eventualno Bobi mesto Mrce.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 07.06.2019
13:59

Eventualno bobi?hahahahaha ma imas pojma cini ti se,guduric glavni igrac fenera nema a ma da bre pozovi i vanju marinkovica 😂

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Friday, 07.06.2019
14:10

gagi luca mrca,a nema za gudurica mesta i bobija igra u nba,kakva realnost zeljko pantic

avatar
3x3
Friday, 07.06.2019
13:38

Posto smo mi svi uvek bili bolji selektori od njega samog, kakav biste sastav poveli u idealnim uslovima (da nema svadja unutar ekipe, povreda...). Ne znamo nikad sta se desava u ekipi, ali ovako naspram nabrojanih igraca, koje biste poveli na prvenstvo da ste na mestu selektora?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
14:16

Teodosic (Peno/Radicevic), Jovic (Jaramaz), Micic/Nedovic (Radanov)- Bogdanovic (Paunic/Marinkovic/Andjusic), Milosavljevic (Guduric/Dobric/Lazic)- Micov (Todorovic/Davidovac/Zagorac/Nakic/Dangubic), Lucic (Kalinic/Simonovic)- Bjelica, Macvan (Jelovac/Simanic/Mitrovic)- Jokic, Milutinov/Raduljica, Marjanovic (Musli/Kuzmic). Jedno je sigurno, sa Mitrovicima (i Jovicima) nikad nije dosadno:-D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 07.06.2019
13:28

Svi koji treba da budu tu su tu.
1 .Teo, Micic
2. Bogdan, Guduric, Nedovic
3. Kalina, Lucic, Milosavljevic
4. Bjelica
5. Joka, Bobi, Milutinov
12 momaka za prvenstvo. Milosavljevic umesto Jovica koji je dosta bio povredjen kao i Neda, ali Neda moze i na 1. Kalina i Lucic mogu i na 4, Milosavljevic na 2, Bogdan moze i da organizuje igru. Puno raznovrsnosti. Idemo po medalju !

avatar
nenadnenad1234
Friday, 07.06.2019
14:32

Nemanja Nedovic ti takodje dosta kuburio sa povredama ove sezone, cak i vise od Jovica.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 08.06.2019
20:13

Jeste, ali ima utakmice u rukama/nogama. Jovic takmicarsku kosarku nije igrao 2 meseca.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
13:27

Necu tako da se igram, ima dvojicu manje na spisku (34 umesto 36) nego sto sam ja napisao da ce ih biti:-D Doduse, ni ne moze (a ni ne treba) jos uvek da zove Nakica. Markovica i Micova vise nema, svakog(a) od njih iz posebnih razloga, prema tome, i stoga stizemo do moja/mojih 33 kandidata.

Teodosic (Peno/Radicevic), Markovic/Jovic (Jaramaz), Micic/Nedovic (Radanov)- Bogdanovic (Paunic/Marinkovic/Andjusic), Milosavljevic (Guduric/Dobric)- Micov (Todorovic/Davidovac/Zagorac/Simonovic, Dangubic, a bogami sad i Nakic:-D), Lucic (Kalinic)- Bjelica, Macvan (Jelovac/Bircevic:-D/Simanic)- Jokic, Milutinov/Raduljica, Marjanovic (Musli/Kuzmic).

Na stranu ona trojica koji nisu ni mogli da budu tu, pogodio sam 26/33 jer nisam pogodio za Pena, Radicevica, Radanova, Paunica, Andjusica, Davidovca i Kuzmica.


avatar
NikolaBuki
Friday, 07.06.2019
13:56

Koga briga fahrudine? Idi gledaj albaniju u kupu prokletija.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
16:59
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
14:10

* Muslija, ne Kuzmica.