Selektor osuo paljbu posle uspešnih kvalifikacija: "Ne možemo se igrati zdravljem igrača zbog ovakvog kalendara"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 24.02.2019.
18:31
Izvor: Sportske.net

Đorđević je uz kritiku FIBA stao u zaštitu Saveza, uz obećanje "ćeraćemo se još"

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kini današnjom pobedom nad Izraelom, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević kao da je jedva dočekao kraj kvalifikacija da ospe paljbu na ovaj sistem kvalifikacija, za koji je rekao da je štetan po zdravlje igrača.

"Nisam često emotivan, ali sada ću da budem. Niko nije shvatio koliko je ovo bilo teško i koliko se sve što smo radili na terenu i rezultate koje smo pravili promenilo pravilima ovih kvalifikacija. Mi smo sportisti i hoćemo fer-plej: da ja imam svoje najbolje igrače i protivnik svoje, pa da vidimo ko je bolji.

Ovako smo morali da igramo šah, verujem da svi to znate. Nadao sam se da niko neće biti povređen. Verujte mi, znam zašto pričam na engleskom ovliko dugo. Od početka kvalifikacija petorica igrača su povredili ukršetene ligamente! Treba da stavimo prst na čelo i da vidimo kako ovaj kalendar ubija njihove karijere i njihova tela
", govorio je Đorđević bez prestanka.

Srbija je razbila Izrael večeras i tako u poslednjem kolu izborila plasman u Kinu.

"Rezultat je primaran, igra ne toliko, danas je bilo fenomenalnih poteza, to nas je krasilo, nadam se da će ubuduće Srbija nešto ekstra lepo uz rezultat. Mi nismo glumci, ne znam da li je moglo da se vidi pritisak, ali svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do ovog rezultata.

Čestitam igračima, imali su najteži posao u kvalifikacijama u ove dve godine. Bilo je jako teško, bilo je mngoo neppoznanica na svakom okupljanju i uvek su odgovorili srcem. Namerno sam doveo Dragana Milosavljevića, jer nas je on obojio u ovim kvalifikacijama, svojim karakterom.

Od kada sam ovde on pruža sve od sebe za reprezentaciju, za svaki tim u kome igra. On može da bude primer svim igračima koji hoće da se bave košarkom. Želja, volja, srce, velika profesionalnost, on je pravi primer toga kako treba da se neko bavi profesijom košarka.

Reći ću vam da je 2015. izborio mesto u timu tako što je tri dana trenirao sa puknutim mišićem, a nikome nije hteo da kaže. Posle je morao da pauzira, ali to pokazuje o kakvom se čoveku radi
", pričao je u dahu selektor.

Novinari nisu selektoru postavljali pitanja, ali je on na kraju imao važnu poruku:

"Velika zahvalnost i ljudima iz KSS-a, rade veliki posao. Imali smo putovanja čarterom, a znate koliko je to važno da bi igrači imali vremena za odmor. Čestitam i svim mojim saradnicima iz stručnog štaba, jer oni daju sve od sebe i više nego što se traži, mada sam ja počeo da tražim manje u poslednje vreme, moraću malo više da ih nagazim.

Mi nismo glumci, ne znam da li je moglo da se vidi pritisak, ali svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do ovog rezultata. Napravićemo neku analizu, pa kroz nju, kako kaže Matija Bećković – ćeraćemo se još. Ne potcenjujte nikog ko radi u KSS, pogotovo u ovoj zemlji, gde svi radimo za dobrobit reprezentacije! Ne sme niko da potceni KSS i sve šta je taj savez izgradio u poslednjih 90 godina. Niko!
", rekao je selektor, a onda ustao, pozdravio se sa novinarima i otišao sa pres konferencije.

Milosavljević je kazao da je tim bio pod velikim pritiskom pre meča.

"Čestitam timu, velika pobeda. Bila je jako teška utakmica za nas, mnogo je bilo pritiska, bili smo nervozni. Hvala navijačima, tim je igrao sa velikom energijom i svi igrači na terenu su doprineli pobedi. Nadam se da će svi ostati zdravi do leta i da će svi doći na pripreme, to bi bilo sjajno", rekao je Milosavljević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.02.2019
20:28

Da li i dalje postoje osobe koji pri cistoj svesti i zdravoj pameti mogu DM da ospore da zasluzuje mesto u 12 u svako doba dana i noci? Bas me to sad zanima.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.02.2019
20:14

To nije opravdanje za pet poraza!!! Teodosic, Jovic, Micic (Nedovic ako se oporavi), Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Bjelica, Jokic, Raduljica, Milutinov, Marjanovic.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 25.02.2019
03:10

Teodosic i Jovic pre Micica koji je jedan od najboljih plejeva EL ove sezone?

avatar
nenadnenad1234
Monday, 25.02.2019
20:22

Napisao sam ti ovo zbog ovog u zagradi, sto znaci da ako je Nedovic zdrav, Micic ispada.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 25.02.2019
19:06

Zar je toliko vazan raspored? Zasto onda Raduljica pre Milutinova:-D

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 24.02.2019
19:58

Verovatno se NČ i njegovi sledbenici bolje razumeju u košarku...

avatar
UGASICE SE partizai
Sunday, 24.02.2019
19:53

Strasno kako je ovo namazana osoba,ko zeli iz svake njegove izjave moze da vidi koliko je zloban i kako samo sebe zeli da uzdigne. Kaze "dajte mi najbolje igrace" pa jesu svi drugi igrali sa najboljim igracima? SVAKU izjavu covek kuka,kaze imali carter letove,za sta? Da izgubite od Estonije? Pljuje ove igrace,pa proziva ove iz NBA,jel Janis igrao za Grcku? Vucevic za CG? Jesu Saric i Bogdanovic igrali za HR? Sta tek reci za Sloveniju,koja te je oducila,doduse zato ti dobijas otkaze po Evropi,a njihov selektor pece zanat u NBA.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 24.02.2019
19:41

Kolko je dobra stvar da imas kvalifikacije, jer imas dosta reprezetnacija koje takmicerski mec godinama ne igraju u svojoj zemlji (ne racunam prijateljske utakmice), tolko je lose, zbog kalendara. Uzmemo primer nase zemlje. Mi smo 2008 igrali kvalifikacije (meceve koji su imali znacaj), pa smo pravili pauzu 2009, 2010, 2011, tek smo 2012 igrali opet takmicerske meceve u nasoj zemlji, pa onda je usledila pauza za 2013, 2014, 2015, pa da 2016 nismo dobili kvalifikacija za olimoijadu ni tad ne bi igrali kosarku.
Kad saberes od 2008-2015 mi smo samo dva leta igrali takmicarske meceve u Srbiji, sto je moramo svi priznati malo.