Selektor odlučio, promena u poslednji čas!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.09.2019.
11:09
Izvor: Sportske.net

Srbija je stigla u Vuhan gde je odlučeno da dođe do promene u rasporedu.

EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT
EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT

Povezane vesti

Srbija nastavlja takmičenje sutra i to u novoformiranoj grupi J gde su pored naše selekcije još ekipe Italije, Španije i Portorika.

Portorikanci su naš naredni rival, utakmica je sutra (petak) od 10:30, a danas su naši reprezentativci, kao i stručni štab, preleteli 1000 kilometara od Fošana do Vuhana.

Selektor Đorđević se odlučio na zanimljiv potez, trening neće biti odrađen zbog umora reprezentacije, već će se raditi samo na istezanju.

Cilj je da se tim što bolje pripremi za utakmicu protiv Portorika koja bi mogla da nam donese i plasman u četvrtfinale.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 05.09.2019
12:07

Kad god u košarci čujem ili pomislim Portoriko, setim se onog ludila u Minhenu, Ducija Simonovića, na koga je taj slučaj ostavio trag za ceo život, sportske nepravde nad nepravdama koja se valjda nikad i nigde nije ponovila. Pobedili su nas Portorikanci čiji je igrač na doping testu bio pozitivan, i umesto da se utakmica poništi, rezultat je priznat, igrači i rukovodstvo odlučili da istupe sa turnira, ali pod pritiskom Saveza - promenili odluku, osim Simonovića, koji je odlučio da postupa u skladu sa sopstvenim moralnim principima, te kao jedan od najperspektivnijih igrača tog vremena - praktično završio karijeru.

Ta Olimpijada će se pamtiti najviše po terorističkoj akciji Palestinske organizacije *Crni septembar*, koja je upala u kamp Izraelskih sportista, prvo ubila dvojicu i uzela još devetoro za taoce, koji su takođe pobijeni tokom akcije spasavanja u pokušaju.

Olimpijada će se pamtiti i po finalu u košarci između SSSR i USA, u kome je po prvi put u istoriji USA ostala bez trofeja, posle više nego problematičnih završnih sekundi, kada je tri puta vreme vraćano i ponavljana akcija Sovjeta, koju je trijumfalno završio Aleksandar Bjelov i upisao se u istoriju svetske košarke i Olimpijskih igara.