Selektor nije sasvim zadovoljan, ali bilo je mnogo dobrih stvari

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 03.12.2018.
22:33
Izvor: Sportske.net

Šta ekipa ne sme da radi u kvalifikacijama i šta je najteže postići

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Srbija je večeras ostvarila važnu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Savladna je Grčka 84:61, njima je to bio prvi poraz,  a "orlovima" sada treba još jedna pobeda iz poslednja dva kola za plasman u Kinu. Ipak, selektor Aleksandar Đorđević nije bio sasvim zadovoljan.

"Jako, jako važna utakmica. Niko nije mislio da će biti lako, ali Grčka nije došla u najboljem sastavu, što smo iskoristili. Mislim da smo u većem delu utakmice probali da ispunimo zadatke. Nisu mi se svidele izgubljene lopte, što je posledica nedostatka treninga i želje da se udovolji publici od početka.

Bili smo jako dobar tim, možda i najbolji, delili smo loptu, igrali smo jednostavnu košarku, što je teško. Ipak, ne cenim neka čudna dodavanja i nešto čega nemamo inače u igri jer nismo imali vremena da se spremimo. Rezultatska košarka nije lepa, ali nama rezultat treba.

Ipak, energija je bila dobra, defanzivna energija takođe. Grčka je probala da nas uspori zonom, ali utakmicu smo završili u dobrom duhu. Hvala klubovima koji su nam izašli u susret. Čestitam Grčkoj na dobroj borbi i rezultatu. Nama fali još jedan korak i nadam se da ćemo ga napraviti u jednoj od naredne dve utakmice
", rekao je Đorđević.

Poslednje dve utakmice igraju se u gostima i kod kuće.

"Treba da napravimo još jedan korak, čeka nas Izrael u poslednjem kolu. Biće tu raznih kalkulacija, ali idemo korak po korak. Čeka nas prvo Estonija, videćemo u kakvom ćemo sastavu otići tamo", kaže selektor.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" bila je skoro skroz ispunjena.

"Publici hvala, prepoznaju potrebu da nas podignu i podrže, mi to izuzetno cenimo. Nadam se da su otišli zadovoljni kućama", rekao je selektor Đorđević.

Centar Srbije Đorđe Gagić imao je slične misli.

"Imali smo dobru utakmicu, igrali smo sa dosta energije, bilo je oscilacija, ali smo sve popravili energijom i timskim duhom i timskom igrom. Jako sam srećan jer smo se vratili posle poraza i ponovo imamo pobednički duh. Čestitam i ostalim igračima, ali i rivalu na fer i sportskoj borbi", rekao je Gagić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke