Selektor Đorđević se setio svojih reči koje sada zvuče proročki

Autor: Pavle Knežević
nedelja 02.12.2018.
18:19
Izvor: Sportske.net

Kako je ekipa reagovala posle poraza od Izraela i šta mora sutra da radi protiv Grka.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srbija se potpuno okrenula duelu sa Grčkom, a selektor Aleksandar Đorđević kaže da je ekipa dobro reagovala posle poraza od Izraela i da sutra očekuje "muški".

"Ekipa je reagovala jako dobro, kao što uvek reaguje. Mi znamo tačno gde smo grešili, na kraju krajeva i zašto. Analizirali smo neke stvari i razgovarali kao što uvek radimo. Imali smo juče trening oporavka, danas se pripremamo za Grčku. Treba zaboraviti utakmicu koju smo odigrali, nama je za nauk kad budemo ponovo igrali protiv Izraela, treba se okrenuti Grčkoj.

To je ekipa koja igra potpuno rasterećeno, sa drugim timom, ali sa igračima iz njihove lige, koji su puni samopouzdanja i želje za dokazivanjem. Narpavili su rezultat, plasirali su se na Svetsko prvenstvo, i ta rasterećenost im sigurno pomaže. Na nama je da reagujemo, da odigramo muški, fizički snažno, sa velikom željom u pobedu
", rekao je Đorđević.

Srbija tri kola pre kraja ima pobedu više od ekipa ispod nje, da li postoji pritisak kod vas ili igrača?

"Nema pritiska, svi znamo šta to znači i mislim da smo svi već pelcovani od tih pritisaka i znamo kako da odreagujemo. Ja se iskreno nadam da to neće biti prepreka u psihičkoj pripremi za meč. Fizički smo okej i to je važno, nadam se da ćemo uz pomoć publike, koja uvek dođe da nas podrži, da dođemo do te preko nam potrebne pobede. Uvek publika prepozna momenat, mi smo im izuzetno zahvalni, cenimo to i nadam se ćemo im pobedom vratiti", rekao je selektor.

Zdravstvena situacija je dobra, svi su spremni koji su tu, uključujući i Vasilija Micića i Stefana Jovića, koji će selektoru biti na raspolaganju za ovaj meč.

"Znamo ko će igrati, ali, naravno da ćemo sačekati trening. Nadam se da se neće ništa desiti. Mi treneri uvek čekamo poslednji trenutak da odlučimo. Dva igrača na plejmejkerskoj poziciji ulaze u ekipu. Oni su jako bitni, sa velikim iskustom i kvalitetom mislim da mogu da nam donesu kvalitet koji nam je falio, pogotovo u završnici utakmice u Tel Avivu", rekao je Đorđević.

Navijači Srbije nisu navikli na ovakvu poziciju svoje košarkaške reprezentacije i stvarno nisu očekivali da će biti ovako teško. Ali, selektor jeste.

"Ne znam da li se sećate, na početku smo rekli da će utakmica protiv Izraela u Beogradu biti odlučujuća. Ne treba leteti na krilima prošlosti i biti nerealan. Svi smo takmičari, imamo veliko samopouzdanje i veru u sebe, ali znamo šta je realnost evropske košarke, ko stoji na drugoj strani.

Znamo koliko je u interesu svake reprezentacije kad igra protiv Srbije, ekipe koja je poslednjih godina uvek na postolju, da nas pobedi. To su motivi više, za koje svaki sportista zna šta znači. Na nama je da svim oružjem da branimo šta smo zaradili do sada. Samo da se ne okrećemo u prošlost, svako takmičenje je novo, kao dao prethodnog nije ni bilo
", rekao je Đorđević.

Utakmica Srbija - Grčka igra se sutra u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 20.15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 03.12.2018
17:49

Dobro je sto grcima ne treba da je do nas bilo bi kuku majko.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.12.2018
19:22

Сале, поздравио те Мицов, пита како си и шта радиш.