Šek, Barkli, pa Bosanac! Noć karijere Jusufa Nurkića!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 10.03.2017.
08:33
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija centra Portlanda u noći u kojoj je i Dario Šarić napravio rekord karijere. Vestbruk isprašio San Antonio, Pistonsi šampiona. Lejkersi pobedili, njihovom treneru se to baš i nije dopalo...

AP Photo/Steve Dykes
AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Jusuf Nurkić je procvetao od odlaska iz Denvera. Sada startni centar Portlanda igra fantastično, noćas je u Filadefiji uz 28 poena, imao 20 skokova i 6 blokada.

Učinak za bogove, Bosanac je prelomio meč, iako su se Siksersi držali i trojkama Kovingtona uspeli da izbegnu poraz u regularnom delu.

Kao i Nurkić, i Dario Šarić je napravio rekord karijere sa 28 poena. Blejzersi su novom pobedom sada uz rame Denveru u borbi za plej-of.

Nurkić je u dobrom društvu, prvi čovek u 30 godina, uz Šeka i Barklija koji je imao ovakve brojke u jednom meču.

San Antonio je dolijao, posle serije tesnih pobeda i iako sa odmornim Leonardom i Oldridžom, pali su u Oklahomi. Vestbruk je napravio novi tripl-dabl, 23 poena, po 13 skokova i asistencija. Sada je jedini čovek koji ima više tripl-dablova u jednoj sezoni od Rasa, legendarni Oskar Robertson. On je početkom šezdesetih napravio 41, Vestbruk ove sezone ima 31 tripl-dabl.

Leonard je dobio udarac od Oladipa u trećoj četvrtini nije se vraćao na parket, ali je Greg Popović rekao da bi izgubili i sa "Kandžom" na terenu.

"Ne treba nam opravdanje, isprašili su nas", kao i uvek je jasan "Ludi Srbin".

Konačno pobeda Lejkersa i to prva posle Ol-Star pauze. D'Anđelo Rasel je ubacio 28 poena pa su u sudaru dva najgora tima na Pacifiku slavili oni lošiji. Doduše pobedom u Arizoni, Lejkersi su se primakli Sansima na jedan korak. Dodajno da je ovo prvi trijumf "Jezerdžija" u Feniksu posle 11 mečeva, više od šest godina nisu pobedili na ovom gostovanju.

Priča se da Luk Volton nije bio baš zadovoljan što je njegov tim pobedio jer ne želi da zbog draft lutrije bude ispred Feniksa na tabeli...

Šampion je pao u Detroitu i pored Lebronovog tripl-dabla. Džejms je uz 29 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija, na drugoj strani Dramond 20 poena i 16 skokova. Veoma važna pobeda za Pistonse, proigrao je i Redži Džekson, 12 od 21 poena dao u poslednjem periodu i prelomio meč. Da igra ovako tokom sezone, Van Gandijev tim se ne bi očajnički borio za doigravanje. Bolo kako bilo, sada su sedmi, imaju pola pobede više od Čikaga.

Pogađate, Bobi Marjanović je grejao klupu.

U sudaru dva tima koja su u velikoj krizi, Klipsi su dobili u Tenesiju. Ostin Rivers je ubacio 30 poena, Blejk Grifin 14, uz 12 skokova i 8 asistencija. Ni gosti nisu blistali, ali je pobeda dragocena pobegli su Memfisu na tabeli. "Grizliji" u 2017. imaju negativan skor 14-14, izgubili su četiri u nizu, sebi su dozvolili da ih presliša i najgori tim lige, Netsi.

Feniks - LA Lejkers 110:122
Portland - Filadelfija 114:118
Memfis - LA Klipers 98:114
Oklahoma - San Antonio 102:92
Detroit - Klivlend 106:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Friday, 10.03.2017
13:43

Udara Bosanceros banane ovim afroamerima samo tako

avatar
Greed
Friday, 10.03.2017
12:00

Imao je Nurkic i 8 asistencija.Od odlaska iz Denvera igra nevjerovatno i dokazuje da Malone nema veze sa zivotom,pustit ovakvog centra koji je na ugovoru od 2 mil po sezoni je idiotizam.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 10.03.2017
11:27

Bravo Nurke.. Znao sam da će se preporoditi, bila je šteta što je zapeo sa Jokićem u Denveru.. Trebala mu je minutaža da pokaže šta zna, odličan centar..

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 10.03.2017
10:14

Oce li igrat Jokic nocas?