Sećate se Ajzee Ostina? Završio je na Tajvanu

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.11.2017.
13:56
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš FMP-a karijeru nastavlja u istočnoj Aziji.

aba-liga/fmp
aba-liga/fmp

Povezane vesti

Ajzea Ostin je blistao na koledžu Bejlor, a kada je 2014. godine trebalo da izađe na NBA draft dijagnostikovan mu je Marfanov sindrom, pa su mnogi pretpostavljali da je njegova igračka karijera tragično završena pre nego što je i počela.

Ipak, Ostin se oporavio, a početkom tekuće godine stavio je, na iznenađenje ljubitelja košarke u Srbiji, paraf na ugovor sa ekipom FMP-a.

Pokazao je u redovima "Pantera" da je izuzetno nadaren, u ABA ligi je na devet natupa u proseku postizao 9,1 poen po utakmici uz 3,2 skoka i 1,2 blokade.

Postojala je priča da će se Ostin kroz FMP boriti za ugovor u Zvezdi, ali je u julu napustio ekipu i zaputio se u Kinu, kako ne bi pravio pauzu nakon pola godine igranja košarke. U Kini je očekivano imao impozantne brojke, u tamošnjoj NBL ligi, nižem rangu takmičenja, beležio je 34,6 poena uz 13,4 skokova i čak 4,3 blokada po utakmici, na 16 upisanih nastupa.

Sada je napustio i najmnogoljudniju zemlju sveta, a karijeru nastavlja na Tajvanu, gde je potpisao ugovor sa ekipom Julona.

Ove godine je zaigrao i za reprezentaciju Filipiina, gde je ostavio sjajan utisak.

U prilogu se podsetimo njegovih sjajnih partija u dresu FMP-a, a možete pogledati i najbolje detalje iz jednog od njegvih nastupa u reprezentaciji Filipina na Azijskom kupu šampiona.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Saturday, 11.11.2017
19:19

Otišao u Kinu zbog para, a mnogo su lakši treninzi. U FMP-u se trenira 2 puta dnevno, a male pare!

avatar
Stratford
Saturday, 11.11.2017
16:47

Pametno. Želi da ostane u formi, bez pauza. Pretpostavljam da slijedi dobar angažman u Europi, a onda možda i NBA. Ko zna :)