Šćepanović ''položio ispit'', Trinkijeri nije morao da brine

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2019.
10:52
Izvor: Sportske.net

Sve se iznenada dogodilo pred početak meča, ali nije uticalo na željeni ishod u taboru crno-belih.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Partizan je, posle pobede nad Ritasom u Evrokupu, uspešno okončao i drugo uzastopno teško gostovanje, ovoga puta u ABA ligi.

Crno-beli su savladali Mornar u Baru sa 76:65, iako se pred početak meča trener Andrea Trinkijeri požalio na zdravstvene probleme i nije mogao dabude uz ekipu na ovoj utakmici.

Ipak, njegovu ulogu su uspešno odradili Trinkijerijevi pomoćnici Vlado Šćepanović i Aca Matović.

''Jedna određena slabost koja mu se pojavila pre početka utakmice, uslovila je da ne bude u stanju da vodi meč. Susreli smo se u startu sa tim hendikepom koji je veliki, jer svi znamo šta znači prvi trener ekipi i nama pomoćnicima. Ali eto, kada se nešto desi, nemate vremena za kukanje i plakanje, nego morate početi da radite i da budete tu na licu mesta", rekao je Šćepanović posle meča, a prenosi klupski sajt.

Pohvalio je rivala, ali i istakao da je Partizan uspeo da neutrališe najvažnije adute u igri Barana.

"Što se same utakmice tiče, mi smo znali da će biti veoma teška. Mornar je po meni napadački najtalentovanija ekipa u ABA ligi. Ja izuzetno cenim trenera Mihaila Pavićevića i znam da je odličan trener i da zna da prirpemi i motiviše ekipu, i ovo je ekipa koja može svakoga da pobedi.

Mi iz neke situacije gde puno putujemo gde ćemo imati 9 gostovanja od 11 utakmica što nije nimalo lako fizički, jednostavno smo mnogo potrošeni ali smo taj neki zadnji atom snage danas iskoristili da bi zaustavili Mornar na njihovom terenu.

Znali smo koja su im najjača oružja, da je to šut za 3 poena, jednostavno to lili pogodite ili ne, ali svakako da ti nepogođeni šutevi nisu samo izraz loše večeri nego i našeg ritma i energije da ih što više umorimo i da ih uvedemo u situaciju da ne šutriaju lake šuteve.

Na kraju je taj timski kvalitet pobedio. Ja i kada pričam sa igračima, uvek im govorim da Partizan samo trofeje može da osvaja ako igra kao tim. To je generalno u košarci, ko igra više kao tim, taj će da pobeđuje. Kada izgradite timski duh i timsku igru onda ste mnogo bliži pobedama i nadam se, trofejima", zaključio je Šćepanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke