Šćepanović otvorio dušu: "Milija nam tuđa nesreća od sopstvene sreće, degutantna gebelsovska histerija!"

Autor: Ivan Cvetković
subota 24.10.2020.
12:32
Izvor: Sportske.net

Nije mogao da sakrije nezadovoljstvo atmosferom koja se stvorila oko Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener Partizana Vlado Šćepanović osvrnuo se na naredni meč "crno-belih" u derbiju četvrtog kola regionalne ABA lige protiv Cedevita Olimpije.

Meč u Beogradu igra se u nedelju od 19 časova.

"Igramo protiv ekipe koja je u boljoj situaciji od nas. Kad imate dva igrača iz prve petorke van tima, jednog najboljeg napadača i najboljeg odbrambenog igrača, jasno je u kakvoj situaciji dočekujemo derbi. Cedevita je u ovom trenutku kvalitetnija, ima veći fond igrača, u boljoj je formi. To ne znači ništa, imam momke koji su već pokazali karakter, učiniće to i u nedelju. Stojim uz njih, Partizan u kakvom god sastavu da igra ide na pobedu", smatra Šćepanović koji je audirao na izostanke Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza.

"Najbitnije je da se momci dobro ponašaju, svesni da utakmicu mogu da dobiju kao tim. Ne kao individue. Cedevita je dobro vođenja, sa odličnim individualcima. Sve kreće od Kendrika Perija, jednog od najboljih plejmejkera na ovim prostorima. Na svim pozicijama gosti su pokriveni maksimalno, imaju dugačak kadar, što im daje za pravo da u svaku utakmicu uđu kao optimisti.

Partizan nikad nema pravo na kiks. Ceo život sam pod pritiskom, navikao sam, ali se vidi da utiče na igrače, zato pokušavam da ih oslobodim tako što neosnovani pritisak prihvatam na sebe. Kiks na početku je bio Borac, dok je Budućnost skuplja, kvalitetnija i bolja ekipa od nas. Izgubili smo nesrećno. Ti porazi nisu rezultat loše igre. Desili su se. Prošle sezone smo dobili 15 utakmica u poslednjim minutima ili sekundama. Tu hipoteku ne smemo da nosimo na narednim mečevima"
, istakao je strateg "crno-belih" koji se potom osvrnuo i na nastup njegove ekipe u Evrokupu, ali i atmosferi koja se stvorila u javnosti u vezi sa Partizanom.

"Smeta kad krene histerija da je Partizan ispustio 'površnu' ekipu, koja nije čak ni solidna. Na kraju se pokaže da smo je izgubili od tima koji ne zna poraz ove sezone osim u sudaru sa Real Madridom. Nekorektna atmosfera se stvara od te utakmice, ali dobro. Svako ima pravo da se razume u košarku i da komentariše, dok ja slušam isključivo struku. Malo je degutantno i ružno kakva se atmosfera napravila posle Huventuda. Razumem iskrene i pozitivne kritike, ne i, možda ću biti grub, gebelsovsku histeriju medija. To ova ekipa ne zaslužuje. Tu sam da prihvatim sve negativne kritike, neka idu na moj račun, samo ću pokušati da zaštitim igrače.

U sportu i životu jedna stvar je vezana za naš mentalitet. Milija nam je tuđa nesreća nego svoja sreća. Sve gledamo negativno. Hoćemo sve i odmah, a to u sportu ne postoji. Ka cilju me vodi saznanje da dajem sve od sebe. Videćemo za šta će to biti dovoljno. Najteže je biti čovek u teškim vremenima, ali mi je najvažnije da svakog jutra mogu sebe da pogledam u ogledalo bez obzira da li je pobeda li poraz"
, iskren je bio Šćepanović.

Baner

"Radim iz srca, nemam potrebu nikom da se dodvoravam. Ko je kompetentan proceniće da li je to dovoljno ili ne. Čovek sam koji ne mari previše šta će drugi reći, jer psi laju - vozovi prolaze. Meni je bitno da pravi navijači Partizana prepoznaju da dajemo sve od sebe. Od igrača tražim da se ne predaju, da pokažu karakter, a košarkaške stvari će doći pre ili kasnije. Iz ovih situacija čovek može samo jači da izađe"
, zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Sunday, 25.10.2020
08:16

Na najlepsi nacin si okarakterisao navijace Partizana: ,,Milija nam je tudja nesreca nego nasa sreca". Bravo.

avatar
papirnica
Saturday, 24.10.2020
19:22

Ščepanoviču bolje ti je da umukneš i makni se brate nisi za trenera partizana kao igrač si bio ok ali kao trenera si katastrofa.

avatar
Sanchez Bakero
Saturday, 24.10.2020
14:48

Sad sam definitivno siguran da on ne treba da bude trener Partizana. Pa koji pravi Grobar, i to još trener, može javno da izjavi da je jedna Budućnost bolja od Partizana..?! Pa njih smo dobijali, posebno u Beogradu, čak i kad smo bili u najvećoj krizi, a sada ipak imamo respektabilan i kvalitetan tim. Sramota..!

avatar
Borkes
Saturday, 24.10.2020
13:18

Sve je ok, ali kako objasnjavas svojim igracima tvrdnju da je Buducnost, "skuplja, bolja i kvalitetnija ekipa", a ciljas vrh?!?!!?
To definitivno ne dize moral igracima...
Tvoji igraci su tebi, a i GORBARIMA NAJBOLJI I NAJKVALITETNIJI i nema dalje!!!!
Idemo bre crno beli!!!! LJUBI BRAT