Savez kaznio PAO i poslao ga na Olimpijakos!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.05.2019.
14:49
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos nije želeo na teren u poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva, ali je patron Dimitris Janakopulos poručio da klub ne odustaje od takmičenja i da će izaći na megdan Olimpijakosu.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaški savez Grčke izrekao je danas kaznu Panatinaikosu i tako skrojio konačan izgled tabele u tamošnjem šampionatu.

Utakmica 26. kola grčkog šampionata između Panatinaikosa i Kimija registrovana je službenim rezultatom u korist kluba sa Evije, a PAO je naknadno nažnjen oduzimanjem šest bodova.

Na taj način Panatinaikos je pao na treće mesto na tabeli, pa će zbog takvog poretka već u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv Olimpijakosa!

"Zeleni" su tokom nedelje najavili istupanje iz lige, ali je nedugo zatim Dimitris Janakopulos poručio da će klub izaći na megdan Olimpijakosu kako bi ga "savladao sa 40 poena razlike".

Četvrtfinalna serija grčkog plej-ofa igra se na dve dobijene utakmice, a evo i parova:

(1) AEK - Halargos (8)
(4) Promiteas - PAOK (5)

(2) Peristeri - Ifaistos (7)
(3) Panatinaikos - Olimpijakos (6)

Podsećamo da je Olimpijakos posle svih dešavanja ovog proleća najavio napuštanje grčke lige i prelazak u ABA ligu ukoliko od učesnika regionalnog takmičenja dobije dozvolu da se priključi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke