Saša Obradović u Letnjoj ligi NBA, ponovo će biti u ovom klubu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.06.2017.
13:29
Izvor: Sportske.net, SEM

Srpski košarkaški trener i prvi strateg Lokomotive Kubanj Saša Obradović ovo leto će provesti u Sjedinjenim Američkim Državama na stručnom usavršavanju.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Četrdesetosmogodišnji trener će tokom letnje NBA lige biti u stručnom štabu Bruklin Netsa, jednog od timova sa kojima je sarađivao i prošle jeseni na svojoj američkoj turneji.

Obradović je tada, pored Netsa, bio i u ekipama Atlanta Hoksa i San Antonio Sparsa, gde je stekao neprocenjivo iskustvo u radu i komunikaciji sa velikim trenerskim imenima kao što su Greg Popovič, Majk Budenholzer i Keni Etkinson.  

Ovogodišnje izdanje letnje lige biće održano u Las Vegasu od 7. do 17. jula i učestvovaće rekordni broj timova, ukupno 24. Ekipa Bruklina će se i ove godine fokusirati na evropske trenere.

Netsi su prošle godine sarađivali sa trenerima iz Francuske i Italije, dok će ove godine, pored Obradovića, u stručnom sastavu biti i doskorašnji trener zagrebačke Cibone, Damir Mulaomerović.  

Obradović je prošle jeseni ostavio izuzetno dobar utisak u Bruklinu, gde je bio dočekan kao velika zvezda evropske košarke i u igračkom i u trenerskom smislu.  

Obradović iza sebe ima izuzetno uspešnu sezonu sa Lokomotivom Kubanj.

Srpski stručnjak je tim iz Krasnodara preuzeo u novembru i u međuvremenu je od praga eliminacije iz grupne faze, stigao do polufinala Evrokupa, gde ih je izbacio budući osvajač takmičenja, Unikaha.

U izuzetno jakoj VTB ligi, Lokomotiva je eliminisana takođe u polufinalu plej-ofa od šampiona - ekipe CSKA.   Zbog svojih sjajnih rezultata, Obradović je krajem marta potpisao novi, trogodišnji ugovor sa ruskim timom, posle samo četiri meseca provedena u Krasnodaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke