Saša Obradović o Štimcu, da li je sada nešto jasnije? ''Kupujmo domaće'' nije završeno!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.07.2020.
09:52
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Uputio je jasnu poruku i Štimcu, ali i svima ostalima.

Starsportphoto.com
Starsportphoto.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je obavila veliki posao ovog leta u formiranju tima za sledeću sezonu, ali još se sa sigurnošću ne može reći kako će izgledati centarska linija crveno-belih.

Prvenstveno se to odnosi na status bivšeg reprezentativca Vladimira Štimca, za koga se spekuliše da ima ponude iz Španije, Turske i Rusije, ali da pre svega treba da obavi razgovor sa ljudima u Zvezdi oko mogućnosti nastavka saradnje.

To, naravno, zavisi od novog trenera Saše Obradovića i njegove koncepcije tima, a kako zapravo razmišlja po ovom pitanju otkrio je u razgovoru za ''Novosti''.

''Štimac je provereni igrač, koji i dalje ima značajnu tržišnu vrednost. Imamo još malo vremena da razmislimo o svemu, niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan svojom ulogom. Vagaćemo da li je neko spreman za prihvatanje određene uloge, jer u suprotnom možeš samo da imaš problem. Ne pričam o Štimcu, već generalno'', istakao je Obradović.

Dakle, nisu samo u pitanju finansije, niti Štimčeva želja da ostane, već je jako bitan faktor šta trener od njega očekuje i da li je to za igrača prihvatljivo.
-
Baner 5

Obradović je juče otkrio i da se razmišlja o dodatnim pojačanjima, da se prati situacija sa igračima iz Razvojne lige u Americi, ali ni u početku glasno najavljivani slogan ''kupujmo domaće'' nije baš potpuno zapostavljen.

''Mislim da smo uradili dobar posao u tom prvom naletu i doveli nama zanimljive igrače. Ima vremena do početka priprema, pratimo na tržištu i domaće i strane igrače, gledaćemo da još nekog dodamo. Stranci u ovom trenutku nisu prioritet, imajući u vidu ovo neočekivano ludilo na tržištu.

CSKA smanjuje budžet, ali su timovi poput Zenita i Valensije ozbiljni bogataši. Ima slobodnih igrača koji mogu da budu interesantni, na svim pozicijama ima mogućnosti za nadgradnju'', objasnio je Obradović, koji je takođe naglasio i da je Zvezda favorit za titulu u ABA ligi sledeće sezone i od te uloge ne želi da beži.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kr100
Wednesday, 29.07.2020
11:29

Da ako kupite domaceg vise.. smarate sa glupom pricom domacim igracima, a dovdoite strance

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
09:59

Ne da nije zavrseno nego nije ni pocelo, vi ste samo jedan mali fabricki klub koji niko ne ceni jer nema sta da ceni.