Saša Đorđević - Više od selektora, ali bukvalno!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.09.2014.
16:27
Izvor: Sportske.net

Hvalospeve na račun Saše Đorđevića i onoga što je u košarkaškom smislu kao igrač i trener dao Srbiji ostavićemo za drugu priliku, ovde se radi o bukvalnom značenju izraza "više od selektora" jer je Sale Nacionale to i bio u prethodnih nekoliko meseci.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se sa Mundobasketa u Španiji sa srebrnim odličjem što je najveći uspeh srpskog ekipnog sporta od osamostaljenja države (vaterpolisti su jedini koje u ovom slučaju ne smemo zaboraviti a deo čestitki ide na račun odbojkaša).

Priče o tome kako je Srbija napravila iznenađenje u Španiji već su ispričane ali na površinu nije isplivao ni delić onoga što podrazumevamo pod kontrukcijom "u kakvim je uslovima ostvaren vrhunski rezultat".

Da ne sežemo previše hronološki u daljinu i sistemski u dubinu. Fokusirajući se samo na ono što se događalo od trenutka kada je Aleksandar Đorđević postao selektor dolazi se do toga da je upravo Sale Nacionale vukao na grbači nacionalni tim i omogućio mu iole normalne uslove za rad.

Pođimo od priprema na Kopaoniku i činjenice da je MK Grupa u potpunosti finansirala boravak naših reprezentativaca na toj planini a sve zahvaljujući poznanstvima i ugledu koji Aleksandar Đorđević uživa.

Na isti način Košarkaškom savezu Srbije obezbeđen je određen broj automobila kako bilo omogućeno normalno funkcionisanje a priča o generalnom sponzoru je tek posebna tema.

Da li ste primetili da je reprezentacija Srbije jedina, uz australijski nacionalni tim, u osmini finala Mundobasketa na grudima nosila logo strane kompanije. Tako je, "Svis Gas" je firma koja retko sponzoriše košarkaške klubove ali je ovoga puta napravila izuzetak i to zahvaljujući Aleksandru Đorđeviću.

Samo zahvaljujući poznanstvu i prijateljstvu između Saleta Đorđevića i vlasnika kompanije "Svis Gas" Đanluke Borelija KSS je dobio finansijsku injekciju u situaciji kada su naša javna preduzeća zatajila.

Da ne govrimo o tome čije su logotipe ostale reprezentacije nosile na grudima i kako su druge zemlje finansirale svoje košarkaše, iz priloženog je jasno da je Srbija bila izuzetak a da je Sale Đorđević pored onoga što mu je bilo u opisu posla radio mnogo više samo da bi njegovi izabranici imali kakve-takve uslove za normalne pripreme pred Mundobasket.

Samim tim, konstrukcija sa početka teksta "više od selektora" zaista dobija novu dimenziju koja stvari stavlja na pravo mesto a pojedincima ne služi na čast što je tako!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke