Šarenac napravio poređenje - Alimpijević vs Radonjić

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.03.2018.
11:56
Izvor: Sportske.net, Meridianbet

Poznati novinar RTS-a Slobodan Šarenac na zanimljiv način uporedio aktuelnog i bivšeg trenera Crvene zvezde.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana, a onda i u Evroligi od Bamberga, trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević bio je na udaru kritika navijača, opet su se pojavile sumnje u njegov rad, ali Zvezda je potom savladala Unikahu u Evroligi, a onda i overila prvo mesto u ligaškom delu ABA lige, uoči plej-ofa.

Kritike su utihnule, ponovo se javljaju pohvale, a ona koja je najdalje odjeknula dolazi od našeg poznatog komentatora Slobodana Šarenca, koji je u intervjuu za ''Meridijan'' uporedio Alimpijevića sa njegovim prethodnikom - trofejnim trenerom Dejanom Radonjićem.

''Svi su se plašili kako će se Alimpijević snaći. On se, po mom mišljenju bolje snašao nego Radonjić kada je došao u Zvezdu, za jedno 30 posto.

Da je Radonjić imao ovaj tim, ne znam kako bi bilo. A isto bi bilo pitanje kakav bi Alimpihević bio da je imao onaj Radonjićev tim. Ali, našao se u pravo vreme na pravom mestu, pa verujem da ovo može da ga preporuči za neke još veće radove'',
istakao je Šarenac.

Zanimljiv stav Šarenac ima i kada je u pitanju višegodišnji rat na relaciji FIBA - Evroliga, koji je ove sezone kulminirao pokretanjem FIBA kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bez dogovora o usklađivanju termina sa Evroligom.

''Za svađu je potrebno dvoje. Kada bi i Evroliga malo popustila, smanjila malo broj utakmica ili promenila termine utakmica, da se igra ponedeljak i utorak, umesto četvrtak i petak, pa da od četvrtka do nedelje bude rezervisano za reprezentacije, sve bi moglo, kada bi se dogovorili.

Ovako su kao dva ovna na brvnu, zabli su rogove i niko ne popušta. A mi ćemo patiti jer gledamo neke igrače koji nisu na tom nivou na kom bi trebalo da budu''
, zaključio je Šarenac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Thursday, 08.03.2018
12:35

Utorak i Sreda se igra UEFA Liga šampiona gde je UEFA svakako finansijski moćnija i od FIBE i od Evrolige a fudbal na moje lično nezadovoljstvo nepravedno najpopularniji sport... tako da bi gledanost svakako opala ako bi se utakmice igrale utorak /sreda , zbog ovoga je Evroliga targetirala četvrtak /petak. Mada svakako postoji prostor za dogovor samo...fali dobra volja

avatar
babaroga
Wednesday, 07.03.2018
14:17

Ponedeljak-utorak? A sta je sa NBA? Oni da igraju utorak-sreda najbolje.

avatar
babaroga
Wednesday, 07.03.2018
19:31

Ova dvojica verovetno smatraju da igraci iz NBA ne treba da igraju za reprezentaciju.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 07.03.2018
13:13

E svasta. Pon-Uto EL,Cet-Ned kvalifikacije,a sredom nacionalna prvenstva. Generalno treba izbaciti kvalifikacije,tj. neka kroz njih udje 1 ili 2 reprezentacije,najbolje Srbija da igra sa Lihtenstajnom kosarku,manite se,neka te jadne drzave medjusobno igraju i kraj.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 07.03.2018
16:41

I u fudbalu se igra veliki broj utakmica pa postoje kvalifikacije. Ovde je problem sto je kosarka podeljena na tri saveza, federacije (FIBA, NBA, ULEB). Kvalifikacije ko kvalifikacije je lep pokusaj, posto veliki broj zemalja nema mogucst da gleda svoju reprezentaciju na nekom zvanicnom mecu, cist primer kad je Grcka zadnji put gledala svoju zemlju na nekoj zvanicnoj utakmici, ne racunam prijateljski turnir(Akropolis kup).

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.03.2018
01:23

A nije glupo da u fudbalu sila kakva je Spanija, Francuska igra kvalifikacije sa San Marinom? Nemoj da smo licemerni... I da otisao bi da gledam Srbija-Lihtenstajn, kao sto sam gledao Srbija-Austrija, jer mene Srbija zanima, a ne protivnik njen.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 07.03.2018
20:16

Ti bi otisao da gledas Srbija-Lihtenstajn? Uostalom,glupo je da sila u kosarci kakva je Srbija,pa tipa Spanija,itd. igraju kvalifikacije sa Britanijom.

avatar
JC\'90
Wednesday, 07.03.2018
13:00