Šaras pun reči hvale za Dončića, poredio ga sa Draženom i istakao šta ga to izdvaja od ostalih

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 27.08.2018.
13:36
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno jedan od najboljih evropskih plejmejkera, a sada veoma uspešan trener, govorio je o novoj zvezdi svetske košarke.

EPA-EFE/DAVID AGUILAR
EPA-EFE/DAVID AGUILAR

Povezane vesti

Šarunas Jasikevičijus je imao blistavu igračku karijeru, osvojio je pregršt trofeja i svima do znanja stavio da je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

Kako se u prošlosti o njemu govorilo u superlativima, tako se sada samo najbolje priča o slovenačkom čudu, Luki Dončiću.

Iako je rođen 1999. godine, Dončić je napravio neverovatan uspeh u dosadašnjoj košarkaškoj karijeri.

Minule sezone je osvojio sve što se može osvojiti, Eurobasket sa Slovenijom, Evroligu i ACB ligu sa madridskim Realom, a pritom je izabrani i u petorku kontinentalne smotre, osvojio je i nagrade za najkorisnijeg igrača EL i španskog šampionata.

Zaista je imao neverovatnu sezonu, a ovog leta je odlučio da se okuša u NBA ligi. Izabran je kao treći pik od strane Atlanta Hoksa, ali je potom trejdovan u Dalas Maverikse, koji su ga "pikirali" od starta.

Luka Doncic

Dok pojedini nisu sigurni kako će se ovaj mladi reprezentativac Slovenije snaći u najjačoj ligi na svetu, Šarunas Jasikevičijus veruje da Dončić ima sve što mu treba da uspe.

"Luka ima sve da postane sjajan igrač. U to nema sumnje, ali opet, bilo je dosta igrača koji su takođe imali sve ali nisu uspeli.

Ono što njega izdvaja od ostalih igrača je to što čita igru nenormalno dobro za svoje godine. On vidi stvari koje se ne mogu naučiti i koje ni 30-godišnji košarkaši ne mogu da izvedu. Za njega, to je sve prirodno
", počeo je trener Žalgirisa.

Uporedio je legendarni Litvanac mladog Dončića i sa jednom od najvećih legendi košarke sa ovih prostora, Draženom Petrovićem.

"Dražen i Luka se mogu porediti na neki način. Dončić je vipi, ali je Dražen bio najbolji šuter. Oni dolaze iz različitih perioda, ali obojica imaju kvalitet i ovoji su talentovani. Obojica mogu da postižu poene i da dele asistencije. Biće interesantno videti kako će se Dočić razviti u NBA ligi", rekao je Jasikevičijus.

Drazen Petrovic

Dosta se govorilo i o razlikama između Dončića i igrača koji dolaze sa koledža, mnogi smatraju da će se igrači koji su prošli NCAA bolje snaći u najjačoj ligi sveta od Slovenca, iako je on u karijeri postigao daleko više od svih njih.

Jasikevičijus veruje da nijedan od koledž igrača ne bi mogao da ostvari to što je Dončić prethodnih godina ostvario.

"Nemoguće je za bilo koga drugog da uradi ono što je Luka uradio u Evroligi. Naravno, pomogle su mu prethodne tri godine na najvišem nivou.

Nije to nešto novo za njega, on je na to navikao, ali nema šanse da bi ovi momci mogli da urade sve to što je on uradio. To nije moguće.

Igrao sam i na koledžu i u Evroligi, igrao sam svuda i znam da je Evroliga sjajno takmičenje, veoma zahtevno i ono što je on uradio u tako velikom klubu, u svojim godina, je zaista neverovatno.

On nije igrao za mali tim u kojem je imao sve posede. Igrao je u sistemu, u jako snažnom timu i vodio ih je do pobede. Ovi momci sa koledža nemaju pojma o čemu pričaju i šta sve Luka može da uradi
", zaključio je Šaras.

Dusan Ivkovic Luka Doncic

Prema brojnim američkim medijima Dončić se nalazi u vrhu liste kandidata za nagradu "Ruki godine", ali ima i onih koji ga ni ne svrstavaju na okvakve liste.

Mišljenja su jasno podeljena, na Dončiću je da svima pokaže šta ume i nema sumnje da će uspeti i u tako jakoj konkurenciji.

Dalas će mu dati priliku da se dokazuje od starta, očekuje se da bude i u startnoj petorci, Rik Karlajl je očigledno jedan od onih koji veruju da Luka može mnogo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Monday, 27.08.2018
23:17

ne mogu da se porede Drazen i Docic tj i drugi kosarkasi sa ovih prostora...ipak Drazen je bio igracina, a zao mi je sto je poginuo, jeste da je Hrvat,ali oni su nasa braca

avatar
Koi si ti mene kralj
Monday, 27.08.2018
16:01

E moj Divac, mogao si ga uzeti da se Bogdan i Bjelica ne zlopate sa onim indijancem Foxom, ali sad je gotovo. Neka, pojaviće se opet igrač kao Dončić za 20 - 30 godina...