SAOPŠTENJE - Šta Budućnost traži od Zvezde pred meč odluke?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 20. april 2019.

  • 19:46

  • Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

  • facebook
  • twitter
  • email

Ko na koga treba da se ugleda?

SAOPŠTENJE - Šta Budućnost traži od Zvezde pred meč odluke?
Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI
Košarkaši podgoričke Budućnosti su posle 0:2 u Beogradu uspeli da sa dve pobede pred svojim navijačima izjednače na 2:2 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde i tako dođu u priliku da naprave veliki preokret i ipak odbrane šampionsku titulu.

Ali, od početka ove serije tema je i atmosfera na tribinama i ponašanje navijača i jedne i druge ekipe. Najpre se trener Podgoričana Jasmin Repeša žalio na ''atmosferu linča'' u ''Pioniru'', a onda su usledile i skandalozne scene u trećem meču u ''Morači'', pa je Budućnost kažnjena suspenzijom dela tribina za četvrti meč.

Upravo taj četvrti meč Podgoričani u današnjem saopštenju navode kao primer atmosfere kakvu očekuju i u ponedeljak u ''Pioniru'', kada se bude odlučivalo o tituli prvaka.

Saopštenje je potpisao direktor kluba Slavko Radulović i u nastavku ga prenosimo u celini.

''U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati. 

To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu -  dve utakmice odigrane u Beoradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.  

Četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.

Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primerom preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat

ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju.

Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj.  

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vetar u ledja. 

Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub.  

KK Budućnost Voli  

Direktor, Slavko Radulović''.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari