Saopštenje FIBA - Ima li prostora za dogovor?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.03.2018.
19:30
Izvor: Sportske.net

Na osnovu najnovijeg saopštenja FIBA reklo bi se da od dogovora Međunarodne košarkaške federacije i kompanije EKA neće biti ništa.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Predstavnici Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) i kompanije EKA pod čijim se okriljem nalazi Evroliga sastali su se u četvrtak kako bi pokušali da nađu rešenje za probleme nastale implementacijom novog kalendara.

FIBA je tokom večeri izdala saopštenje za javnost u kojem je predočila da je kompanija EKA dala tri predloga za "međunarodni kalendar takmičenja".

Međunarodna košarkaška federacija nije zalazila u detalje predloga, navedeno je da je prvi identičan onom koji je odbijen prošle jeseni, a da sva tri podrazumevaju da obaveze nacionalnih timova obavljaju u periodu od juna do septembra.

FIBA je takođe navela da kompanija EKA uslovljava dogovor o kalendaru novim odredbama koje direktno utiču na unutrašnju organizaciju nacionalnih federacija i domaćih liga.

Predstavnici FIBA naglasili su da će o predlozima obavestiti federacije, lige, klubove i igrače, ali se čini da od dogovora neće biti ništa jer Međunarodna košarkaška federacija ne planira da odustane od implementiranog kalendara.

Podsećamo da su prva dva kvalifikaciona "prozora" protekla sjajno, iz perspektive FIBA, jer je utakmicama prisustvovao veliki broj navijača, a to je uz zaradu od prodaje TV prava nešto što najviše zanima Međunarodnu košarkašku federaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 08.03.2018
21:52

Pa evidentno je da FIBA-u najvise zanima br.gledalaca tj.pare od ulaznica a to sto je takmicenje nakaradno i sto igraju reprezentacije u sastavima kvaliteta univerzijade to ih ne zanima!