Saopštenje Budućnosti: ''Imamo OVIH 10 igrača''! A ko će biti trener?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2020.
10:26
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Sednica Upravnog odbora kluba trajala do kasno sinoć, potom je objavljeno saopštenje. Ima konkretnih informacija.

Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©
Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Podgorička Budućnost godinama je jedan od glavnih kandidata za titulu u ABA ligi, ali posle sinoćnjeg saopštenja njihovog kluba, deluje da bi te ambicije mogle da budu za nijanu skromnije u sledećoj sezoni, ali uz trogodišnji plan koji bi iz godine u godinu mogao da daje sve bolje rezultate.

Svedoci smo da je uprava kluba prethodne nedelje većobavila veliki deo posla oko formiranja ekipe za narednu sezonu, a na sednici je potvrđeno kojih 10 igrača će sigurno nastupati za Budućnost sledeće sezone. Ostaje još da se reši pitanje trenera.

U nastavku prenosimo saopštenje u celini.

''Na sednici Upravnog odbora KK Budućnost Voli koja je počela u 19h, a završila nakon 23h, izvršena je finansijska analiza za tekuću sezonu 2019/20 godine.

Upravni odbor je izrazio žaljenje što se ni jedno takmičenje nije završilo. Zaključak je da su ambicije kluba za narednu nepromenjene.

Budućnost Voli će se truditi da u narednoj sezoni, po kvalitetu bude među prvih pet timova i da iz drugog plana čeka svoju šansu, kao što je to bila strategija i prethodne sezone.

Klub će se i u narednoj sezoni dati prioritet domaćim  igračima. Imamo deset igrača koji su kandidati za prvi tim:

Kobs, Ivanović, Popović, Žugić, Šehović, Drobnjak, Starovlah, Ilić, Danilo i Zoran Nikolić.
-
Baner 1

Najveći akcenat je na mlađim selekcijama, razvojnom timu i mlađim selekcijama Studentskog centra, kao i popularisanju i razvoju košarke u Crnoj Gori.

Plan Budućnost Volija je da kroz učešće razvojnog tima u ABA ligi i kroz takmičarsku sezonu obezbedi gro crnogorskih kvalitetnih igrača.

Cilj je da se u narednih 15 dana obavi razgovor sa stručnim štabom oko planova i strategije. Potrebno je da se nadje najbolje rešenje kada je u pitanju stručni štab prvog tima Budućnost Volija i razvojnog tima Studentski centar, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Budućnost Volija s posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj  talentovanih mladih igrača'', navodi se u saopštenju.
-
Baner 3

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke