SAOPŠTENJE - Budućnost ostaje u ABA ligi pod ovim uslovom!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.05.2019.
14:59
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Dan posle sednice Skupštine ABA lige, podgorička Budućnost se oglasila zvaničnim saopštenjem.

kkbuducnost.me
kkbuducnost.me

Povezane vesti

Baš kako su to nešto ranije preneli crnogorski mediji, u klubu iz Podgorice su zadovoljni epilogom jučerašnje Skupštine, iz dva razloga - nije prihvaćen izveštaj za sezonu 2018/19, a dosadašnjem menadžmentu lige izglasano je nepoverenje.

To je i naglašeno u današnjem saopštenju KK Budućnost Voli, uz poruku da će ovaj klub ostati i dalje u ABA ligi, samo pod jednim uslovom.

U nastavku je kompletan tekst njihovog saopštenja.

''Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banja Luci, Budućnost Voli se zahvaljuje gdinu Igoru Dodiku, predsedniku Lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu.

Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne - nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu.

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou. 

Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA Lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj - košarka'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 26.05.2019
15:29

Избаците их из лиге!

avatar
saka7903
Saturday, 25.05.2019
16:14

Na osnovu kog ili bolje pod čijom dozvolom je ovima dozvoljeno bilo kakvo javno saopštenje sa jučerašnje skupštine,kad je lepo rečeno da će zvanično saopštenje sa skupštine aba-lige dati direktno predsednik Dodik,što je juče čovek i učinio,a klubovima i predstavnicima klubova je striktno zabranjeno oglašavanje.
Ako ima statut,ili ako neko ovo vidi,zna se rešenje a to je DRAKONSKA KAZNA ZA BUDUĆNOST I SELIDBA VAN ABA-1 I ABA-2 LIGE.

avatar
Paul Kersey
Saturday, 25.05.2019
15:56

Uuuu, al' su odbrusili. Svi su se prepali da ne napuste ligu.

avatar
Old_school
Saturday, 25.05.2019
15:46

Daj bre isterajte ove indijance, ko su oni da postavljaju bilo kakbe uslove. Neka igraju sa Pristinom i Fljamurtarijem.

avatar
Brainless
Saturday, 25.05.2019
15:30

Kako da bude cilj košarka, kada Budućnost želi na silu da postane košarkaši klub, oni jadni uskoro ni u CG neće biti najbolji...nema regije na svijet u kojoj će "cikotići" biti zadovoljni ako je cilj košarka jer toga u Morači nema

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 25.05.2019
15:16

Da, kosarka je da ministar policije bije navijace, njegov sin pljuje igrace drugog tima, da se igraci gadjaju srafovima, da navijaci ulecu na teren, da vas trener pozva na linc. Dobili ste sta ste zasluzili, bice samo jos gore. Imali ste 3 puta veci budzet od svih i opet niste nista uradili.

avatar
barbaroga
Saturday, 25.05.2019
15:07

Nije ovo nikakav uslov. Jedna teatralna izjava koja nista ne znaci.

avatar
poljskikupanjac
Saturday, 25.05.2019
15:02

hahahaa ua bua corak