Sansi neće birati prvi na draftu?

Autor: Nikola Miloradović
subota 19.05.2018.
14:56
Izvor: Sportske.net

U franšizi iz Arizone razmatraju nekoliko mogućnosti.

AP Photo/Rebecca Blackwell
AP Photo/Rebecca Blackwell

Povezane vesti

Finiks Sansi, koje je nedavno preuzeo srpski stručnjak Igor Kokoškov, dobili su na "draft lutriji" pravo da prvi biraju na draftu ove godine, koji je zakazan za 21. jun.

Očekuje se da će oni to pravo iskoristiti kako bi angažovali DeAndre Ejtona sa Univerziteta Arizona, od kojeg se očekuju velike stvari.

Postoji mogućnost i da će Kokoškov pokušati da izlobira angažovanje Luke Dončića, koji se takođe prijavio za ovogodišnji draft, ali to su za sada samo nagađanja.

Ipak, Sansi bi mogli da se okrenu i trećoj varijanti, a to je da trejduju svoje pravo da prvi biraju na predstojećem draftu.

Prošle sezone su to uradili Boston Seltiksi, kako su već nanišanili Džejsona Tejtuma, za kojeg se znalo da neće biti biran ni od Lejkersa (2. pik), ni od Siksersa (3. pik), sa kojima su i zamenili mesto na draftu. Uzeli su tako Tejtuma kao trećeg pika, a od Siksersa su dobili i nekoliko pikova sa narednih draftova. Dobar posao "Kelta" bez sumnje.

Ipak, Sansi ne planiraju da trejduju pravo na prvog pika za pikove sa ovog ili narednih draftova, već za neku od superzvezda NBA lige.

O tome je za "ESPN" govorio GM Finiksa Rajan MekDono.

"Svakako smo otvoreni za tako nešto. Razmotrićemo tu opciju.

Jasno je da ćemo imati više informacija kako se budemo približavali draftu, kada budemo prošli kroz treninge i kada odradimo intervjue sa svima, ali ta vrata ostaju otvorena.

Kada bacimo pogled na NBA, makar što se tiče iskusnih igrača, jasno je da postoji nekolicina zbog koje smo spremni da trejdujemo naš pik. Čeka nas puno posla u narednim mesecima
", izjavio je MekDono.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke