Šanse sve veće, košarkaški spektakl u Beogradu?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.05.2020.
15:59
Izvor: Sportske.net

Završnica Evrolige mogla bi da se odigra u srpskoj prestonici.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Pisali smo da je Beograd jedan od gradova u kojem bi mogla da se odigra završnica Evrolige, a sada postaje sve jasnije i da je veliki favorit u borbi za organizaciju ovog takmičenja.

Plan Evrolige je da se na jednom mestu odigraju preostali mečevi regularnog dela sezone, a da se potom pitanje prvaka reši na F8 turniru i da svi ti mečevi budu odigrani na jednoj lokaciji.

Sada je napravljen i veliki korak ka organizaciji završnog turnira Evrolige u srpskoj prestonici.

Na sednici Vlade Republike Srbije date su garancije da bi Beograd mogao da ugosti krem evropske košarke sa ciljem da se elitno takmičenje završi na parketu.

Ako sve bude kako treba, Beograd bi dočekao 18 najboljih evropskih ekipa, završnica EL bi se igrala oko mesec dana, u "Areni" i dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Vlada Republike Srbije saglasila se na današnjoj sednici da se organizaciji Evrolige uputi pismo kojim se garantuje ulazak učesnika finala sezone 2019/2020 u Republiku Srbiju. Grad Beograd se, uz podršku predsednika Republike Srbije, zvanično kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, koja će se održati od 4. do 26. jula ove godine", saopšteno je posle sednice Vlade.

Bonus 10

Navodi se i da bi organizacija Evrolige bila velika čast za našu zemlju, ali i veliki turistički podsticaj u vreme kada je ova privredna grana najugroženija, zbog pandemije koronavirusa.

Određen je i datum za donošenje konačne odluke od strane Evrolige, a to je 24. maj, kada ćemo i zvanično znati da li će se uopšte odigrati završnica i ako se bude igrala, da li će se održati u Beogradu.

Jasno, svi mečevi u "Areni" i "Pioniru" bili bi odigrani pred praznim tribinama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Friday, 08.05.2020
07:28

добро сте схватили неки могу све, неки ништа не могу. Животињска фарма, Орвел.

avatar
Djuro Culibrk
Thursday, 07.05.2020
21:21

Bravo, sve samo da Partizan ne bi igrao Evrokup kod nas!
Sramota!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 07.05.2020
21:17

Da sumiramo.
Vlada Republike Srbije garantuje bordu EL da inostrani kosarkaski, a veliki broj kosarkasa dolazi iz zemalja koje su bile medju najugrozenijim u pandemiji, nece biti u obaveznom karantinu u nasoj zemlji?

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 07.05.2020
20:53

Mi imamo predstavnika u EC zasto Beograd nije domacin tom takmicenju?Dokle vise panterizacije?