Šansa za bivšeg pleja Zvezde u NBA ili povratak u Evropu?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.12.2018.
16:37
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji organizator igre "crveno-belih" dokazao da nije za staro gvožđe.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Jedan od najboljih američkih košarkaša koji su ikada igrali na ovim prostorima svakako je i bivši plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams.

Ovaj 33-godišnji košarkaš je sa "crveno-belima" 2015. godine osvojio tri trofeja, ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije, a te sjajne sezone postavio je i rekord Evrolige po asistencijama na jednoj utakmici, kada je protiv Galatasaraja u 17 navrata asistirao saigračima za poene, da bi kasnije njegov rekord oborio Stefan Jović (19).

Nakon te sjajne sezone imao je još jednu, ali veoma neslavnu i kratku epizodu u dresu Zvezde, potom je igrao za Budućnost, Šole, "Pirate" iz Portorika, a trenutno brani boje Stokton Kingsa, filijale Sakramenta u razvojnoj ligi.

Pruža odlične partije, na 10 mečeva u dosadašnjem toku sezone prosečno je beležio 8,6 asistenciaj i sa tim učinkom je najbolji u čitavoj ligi. Uz to beleži i 10,9 poena i 3,3 skoka po meču, dokazuje da još uvek može da igra na viskom nivou, pa se postavlja pitanje da li ga čeka nova šansa u NBA ligi, gde je već nosio dres Nju Džersi Netsa, Golden Stejt Voriorsa i Memfis Grizlisa.

Možda bi mogao da pomogne mladom timu Sakramenta, a ako ne uspe da se nametne ekipi iz Kalifornije, čini se da bi od koristi mogao da bude brojnim evropskim ekipama.

Videćemo da li je voljan da se vrati na "Stari kontinent", svakako je dokazao da još uvek ima snage u njemu za najviši nivo.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke