Šampioni Evrope: ''Plašili su nas se i na zagrevanju!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.07.2015.
21:32
Izvor: Beta

Šampioni Evrope iz redova Crvene zvezde, koji su sa reprezentacijom Srbije juče osvojili titulu prvaka Evrope za igrače do 20 godina danas su preneli svoje utiske posle ovog velikog uspeha.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Rebić, koji je sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina u italijanskom Linjanu, rekao je danas da je njegova ekipa u Italiji dokazala kvalitet i da joj je snažan timski duh doneo zlatnu medalju na tom takmičenju.

"Teško je sumirati utiske posle neprospavane noći. Osećaj je sjajan, mada mislim da još nismo svesni šta smo uradili i kakav smo uspeh ostvarili. Tokom celog turnira smo disali kao jedan, bili smo kao velika porodica. Tačno se znalo ko šta radi, bio je izuzetno izražen timski duh i mislim da nam je to donelo zlatnu medalju", rekao je Rebić za sajt Crvene zvezde.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je sinoć Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina, pošto je u finalu pobedila Španiju sa 70:64. Ekipa Vladimira Đokića je bez poraza, sa svih 10 pobeda osvojila titulu.

"U svakom meču smo imali po nekoliko raspoloženih igrača, uvek je neko drugi 'iskakao' učinkom, tako da smo uvek mogli da se oslonimo jedni na druge. Bili smo fantastičan kolektiv i to nas je dovelo do trijumfa", rekao je on.

Rebić je tako osvojio treću medalju na evropskim šampionatima, posle bronze sa mladima iz 2014. godine i bronze sa juniorima iz 2012. godine.

"Ovo je zaista vrhunski rezultat. U žestokoj konkurenciji bez poraza okončati turnir dokaz je velikog kvaliteta koji posedujemo i sjajne pripreme za šampionat. Bilo je jako teško, meč protiv Litvanije u čevrtfinalu možda i najteži, jer smo bili svesni šta donosi. Međutim, videli smo kako nas posmatraju sve ostale reprezentacije.

Kao da se kod svakog našeg protivnika mogao videti strah na zagrevanju i to smo koristili. Bili smo puni samopuzdanja"
, rekao je on.

Rebić je izabran u najbolju petorku šampionata, kao i njegov saigrač iz reprezenacije Marko Gudurić koji je proglašen i za najkorisnijeg igrča šampionata.

"Želim prvo da čestitam Marku Guduruću na MVP tituli. Bez dobrih saigrača i kvalitetne ekipe ne bih bio u poziciji da budem u idealnoj petorci. Imao sam sjajnu podršku od svih saigrača, bilo je milina igrati sa takvim momcima", rekao je Rebić.

Reprezentativac Marko Tejić, koji je propustio finale zbog povrede ruke, rekao je da je čijenica da Zvezda ima šestoricu igrača u mladoj reprezentaciju bogatstvo za klub i dodao da mu je bilo teško da gleda duel sa Špancima jer nije mogao da pomogne saigračima.

"Nisam bio u prilici da pomognem saigračima i to mi je teško palo, ali šta je tu je. Zlato je oko vrata i to je najvažnije. Što se tiče moje povrede, više pojedinosti će biti poznato u utorak posle detaljnih pregleda. Presrećan sam. Osećaj je neverovatan. Nisam svestan još da sam šampion Evrope i sama  pomisao na to deluje mi neverovatno", rekao je Tejić.

Reprezentativac Đorđe Kaplanović rekao je da će ekipa tek za nekoliko dana biti svesna koliki je uspeh ostvarila.

"Neopisiv je osećaj pobediti Španiju u finalu. Tek ćemo postati svesni šta smo uradili kada prođe nekoliko dana i kada dođemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha u svakoj utakmici od početka prvenstva i nismo odustajali kada je bilo teško. Bili smo najbolji i zasluženo smo prvaci Evrope. Ovaj trofej je za naš narod, a ja ga posvećujem mojoj Jagodini i svim Jagodincima", rekao je Kaplanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke