Šampion rasterao "Grizlije", Dragić "žigosao" Mavse, Lebronova imperija uzvraća udarac!

Autor: Boris Jovanović
subota 06.12.2014.
09:30
Izvor: Sportske.net

Tenesi više nije neosvojiva tvrđava, Tim Dankan uz tripl-dabl pogurao šampiona ka pobedi u Memfisu. Dragić šerif u Teksasu, Lebron i Kavsi se osvetili Kanađanima za poraz od pre dve nedelje. Klasik bez značaja pripao Bostonu...

Beta/AP Photo/LM Otero
Beta/AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Pre samo dve nedelje Toronto se prošetao kroz Ohajo, izbrisao deficit od 18 poena iz prvog poluvremena i zadao mnogo glavobolje Lebronu koji je svoj tim nazvao "krhkim".

Za 15 dana su Kavsi očvrsnuli, noćas su se revanširali lideru Istoka i slavili uz 24 poena i 13 asistencija Lebrona Džejmsa. Lov je dodao 15 poena i 13 skokova. Sjajan je bio i Tristan Tompson, u najboljoj partiji sezone ubacio je 21 poen, izgleda da Klivlend polako dobija prave obrise. Kanađani su  se spustili na -6 u finišu, ali je pobeda otišla u Ohajo, šesta u nizu. Videće se ponovo već u utorak kada Toronto stiže u Klivlend u trećem međusobnom meču sezone.

Oklahoma žuri da nadoknadi izgubljeno na startu sezone, za zdravim Vestbrukom i Durantom koga Bruks štedi pošto je tek odigrao jedan meč u sezoni, Tander je savladao Sikserse.  Vestbuk je ubacio 27 poena najgorem timu lige, koji je posle istorijske pobede u Minesoti uspeo da izbegne pisanje crne istorije, odnosno 18 poraza u nizu na startu šampionata. Dvorana je odala priznanje Viltu Čembrlenu koji će biti prvi NBA košarkaš koji će se pojaviti na poštanskim markama.

Cavaliers Knicks Basketball

Klasik u Bostonu pripao je Seltiksima, Brajant je ubacio 22 poena, nije pomoglo. Jasno, slavni dani dve najtrofejnije franšize u NBA su prošlost, Boston ima nešto bolji procenat pobeda, ali čini se da će oba tima rano na pecanje ove sezone. Tajler Zeler odličan sa 24 poena i 14 skokova.

U Minesoti smo videli produžetak i pobedu justona. Oba tima oslabljena, Harden je punio koš domaćih, brojao do 38, Timbervulvsi su imali šansu da posle preokreta u finišu i pobede, Čez Badinger je promašio sa zvukom sirene. U produžetku su se gosti probudili i stigli do trijumfa.

Tešku seriju poraza prekinuo je Šarlot, slavili su tesno protiv Njujorka i tako se radovali posle 10 mečeva. Meo Entoni je ubacio 32 poena, ali je bio na strani poraženih, dok je Kemba Voker nakon lošeg meča, pogodio onaj najvažniji u poslednjem napadu Hornetsa.

U dobroj formi su Houksi, njihov peti trijumf u nizu, preslišali su Netse u Bruklinu, a DeMar Kerol je drugu četvrtinu obeležio sa 14 poena, dao je više nego ceo tim rivala zajedno.

Suns Mavericks Basketball

Još jedna odlična partija Gorana Dragića, Slovenac je "žigosao" Mavse sa 28 poena i 13 asistencija u Teksasu. Feniks je bio nedodirljiv šutirali su 56%, kada šutiraju preko polovičnog učinka, zna se, protivniku nema spasa. Novicki loš, iako je imao par dana odmora posle povratka sa turneje, ubacio je 2 od 10 lopti, završio sa 10 poena, pa je serija Dalasa od pet pobeda prekinuta.

Derbi u Memfisu je pripao šampionu. Tako su "Grizliji", računajući i prošli šampionat, posle 22 pobede u nizu u svojoj dvorani (pričamo o regularnoj sezoni) pali u Tenesiju. Meč je obeležio Tim Dankan trećim tripl-dablom u karijeri, 14 poena, po 10 skokova i asistencija. Đinobili je ubacio 17 poena, a iako povređen na drugoj strani je Gasol dao 28 uz 12 skokova. Ipak, Rendolf nije bio na svom nivou i to je između ostalog u odličan šut za tri poena Sparsa presudilo u ovom meču. San Antonio je pogodio 14 trojki iz 25 pokušaja.

Orlando je odneo pobedu iz Jute, retko se dešava da Medžik slavi na strani, ali je duel dva najmlađa tima lige pripao gostima koji su bili bez povređenog Vučevića.

Nuggets Wizards Basketball

Vašington je napravio najbolji start u poslednje četiri decenije, 13-5 pokazuje da imaju sigurno najbolju ekipu od kada navijači pamte, drugi su na Istoku, a pobeda protiv Denvera je pokazala da mogu da pariraju na svim pozicijama, rasturili su Nagetse pod košem, naterali ih na veliki broj grešaka. Vol je ubacio 9 poena, imao 8 skokova i 12 asistencija.

Karl Lendri je košem u poslednjem sekundu produžetka doneo pobedu Sakramentu protiv Indijane, domaći su bili bez Kazinsa, odličan Rudi Gej sa 27 poena.

Kendal Maršal je sa 20 poena bio ključ pobede Milvokija nad Majamijem, izjednačio je rekord karijere, promašio samo jedan šut, Baksi su drugi put u ovoj sezoni savladali Hit kome nisu pomogla ni 28 poena Dvejna Vejda koji je mnogo bolje igrao u prvom poluvremenu.

Rezultati:

Sakramento - Indijana 102:101 pr.
Milvoki - Majami 109:85
Dalas - Feniks 106:118
Juta - Orlando 93:98
Bruklin - Atlanta 75:98
Boston - Lejkersi 113:96
Toronto - Klivlend 91:105
Minesota - Hjuston 114:112 pr.
Memfis - San Antonio 101:107
Šarlot - Njujork 103:102
Filadelfija - Oklahoma 91:103
Vašington - Denver 119:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 06.12.2014
11:59

Irving poklon manje,Klivlend je sve bolji i samo ce ekipa rasti kako sezona bude odmicala,Lejkersi ne mogu da se sastave,Kobi bi trebalo da smanji svoju platu kako bi se tim pojacao ovako im ne ide,Milvoki je sjajan ove godine i milo mi je,Oklahoma se vraca polako,ali sigurno,bice zanimljivo.VOLIM HJUSTON!!!