Samo trči, stiže Jokićeva magija! Bobijevo nestvarno veče!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.01.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Srpski centri odigrali sjajno, pomalo je čudno bilo videti Marjanovića u startnoj postavi posle toliko vremena.

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Sansi su kasno stigli u Koloradi zbog problema sa avionom. Gerija Harisa to nije zanimalo, dobrodošlica su bili  28 od ukupno 36 poena u prvom poluvremenu, u nastavku Denver je pucao iz svih oružja. Nikola Jokić 14 poena, 9 skokova i 8 asistencija, radio je bukvalno sve na terenu, u trećoj četvrtini, njegov tim je dodao gas i pregazio najgori tim lige.

Kouč Meloun nije zadovoljan, odbrana u prvom poluvremenu nije postojala, uz to Atlanta je igrala treći meč u četiri noći, i to je pomoglo u nastavku.

Jokić je odigrao sjajan meč, asistencije su opet obišle Ameriku, dogovorio se kao Maradona svojevremeno sa Kaniđom, da Malik Bisli samo trči, a lopta će već stići. Ili ako hoćete košarkaško poređenje, podsetio je na Medžikov čuveni šoutajm sa Vortijem, svojevremeno u Lejkersima, pasovima preko celog terena.

"Vidite da trči brzo", nasmejao se Jokić posle sjajne utakmice.

Iako Kajri nije imao dobro veče, Boston je dobio Klivlend i učvrstio poziciju broj 1 na Istoku. Spustili su Kavse na 88 poena, Rozije i Smarta su sa klupe bili tajno oružje, gosti su imali očajne procente šuta, Ajseja Tomas nije igrao, dočekan je ovacijama u Bostonu. Podsetimo ova dva tima su igrala na početku kada smo videli horor povredu Hejvarda, posle čega su Seltiksi izgubili meč. Ovo je bila repriza i istočnog finala iz prošle sezone kada je Boston takođe u regularnom delu bio prvi, ali je Klivlend otišao u bitku za prsten.

Irving je inače ubacio 11 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani Lebron 19 poena, 7 skokova, 6 asistencija.

Oklahoma je rasturila oslabljene Lejkerse u Holivudu, utrpali su im 133 pena, Vestbruk je ubacio 20, imao 12 asistencija, gosti su imali 60% šut, jasno sve je bilo gotovo mnogo pre kraja.

Pelikansi su slavili u Juti, Entoni Dejvis je ubacio 29 poena, imao 15 skokova, prekinuli su neugodan niz od pet poraza protiv "Džezera".

Teže nego što se očekivalo Voriorsi su dobili u Teksasu protiv Dalasa, Durant je odigrao sjajan meč ubacio 25 poena, imaoo 12 skokova, 6 asistencija, 4 blokade, Kari dodao 32 poena, prava poplava koševa u Teksasu. Meč je rešio Kari trojkom tri sekunde pre kraja, od kada se vratio posle povrede igra mu se košarka, u dve utakmice dao je 70 poena. Mavse je u igri držao Ves Metjus sa sedam trojki, Dvajt Pauel je izjednačio rekord karijere sa 21 poenom. Domaćin se prišunjao u finišu, vratio u meč, ali na kraju je pobeda otišla u Kaliforniju.

Velika partija odnosno 31 poen Janisa Adetokumba presudila je Indijani koja tone posle povrede Oladipa, Toronto je odneo pobedu iz Čikaga uz 25 poena i 13 skokova Delona Rajta. On je odigrao partiju karijere, DeRozan dodao 35 poena, rezerve Reptorsa su ubacile čak 54 poena, to je bila prevaga. Kod Bulsa Markanen 22 poena, Mirotić 20, posle sjajne serije Čikago gubi dah, ovo je treći poraz u nizu.

Minesota je u tesnom meču i pored 30 poena Batlera izgubila u Bruklinu, Bjelica nije ni šutnuo, niti napravio bilo šta drugo u 12 i po minuta na parketu. Spenser Divindi je izjednačio rekord karijere sa 26 poena, a pogodio je i odlučujući šut za pobedu Netsa.

Nestvarno zvuči, ali Boban Marjanović je bio starter u porazu Pistonsa protiv Majamija. Nije bilo Dramonda, Srbin je meč završio sa 15 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Imao je nesreću da na drugoj strani bude Dragić, 24 poena, 13 asistencija "Zmaja" bili su presuda za goste. Bobi je dobio komplimente i od rivala, da je ogroman, ali i da zna da igra, kako reče Keli Olinjuk. Ovo je njegov prvi start od dolaska u Pistonse pre dve sezone. Dramond neće dugo biti van terena, ali bi Marjanović ponovo mogao da dobije šansu u petak u Filadelfiji.

Vašington je izrešetao Njujork, Bredli Bil ubacio 27 poena, u drugom poluvremenu domaćin je pojačao gas i dobio petu u poslednjih šest mečeva. Ponovo su Niksi pali posle prvog poluvremena, izgubili su dah, igrali su i prethodne večeri protiv San Antonija.

Kad smo kod Sparsa, poraženi su u Filadelfiji, Džoel Embed je zapalio navijače novom sjajnom partijom, 21 poen, 11 akokova, po 4 ukradene lopte u blokade, pričalo se da zbog problema sa šakom neće igrati, pojavio se na parketu i odigrao sjajnih 35 minuta. Popović je odmarao starije igrače, u finišu je možda to baš nedostajalo gostima, kada su Siksersi serijom poena priveli meč kraju.

I bez Hardena, Hjuston je slavio u Orlandu. Džerald Grin je ubacio 27 poena, vodeći tim lige nije imao problema, podelili su "Bradonjine" koševe, Kris Pol je komandovao sa 13 asistencija. Hezonja je bio dobar u drugoj četvrtini kada se Orlando vratio u meč, dao je ukupno 14 poena, ali to je bilo sve, mnogo kvalitetniji gosti su stigli do trijumfa.

Rezultati:

LA Lejkers - Oklahoma 96:133
Juta - Nju Orleans 98:108
Denver - Feniks 134:111
Dalas - Golden Stejt 122:125
Milvoki - Indijana 122:101
Čikago - Toronto 115:124
Boston - Klivlend 102:88
Bruklin - Minesota 98:97
Majami - Detroit 111:104
Vašington - Njujork 121:103
Filadelfija - San Antonio 112:106
Orlando - Hjuston 98:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 04.01.2018
11:40

Konacno Bobi da dobije minuta, nije atraktivan, ali u napadu skoro 80% da ako lopta ide na njega bice faul pri sutu. Vredi to imati. Jokic standardno, Bjelica malo ispao iz ritma, u poseldnje vreme za malo minuta, skori nista.