Samo jedan put vodi u Rio - "Orlovi", raširite krila! (21.00)

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 09. jul 2016.

 • 13:53

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Put kojim je košarkaška reprezentacija Srbije krenula krajem novembra 2013. godine kada je obelodanjeno da će Dušana Ivkovića na mestu selektora naslediti Aleksandar Đorđević danas je stigao na poslednje veliko raskršće.

Samo jedan put vodi u Rio -
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Nakon planetarne i kontinentalne smotre na kojima su "Orlovi" napravili odlične rezultate ali nisu uspeli da se domognu olimpijske vize, košarkaška reprezentacija Srbije večeras ima poslednju priliku da ostvari zacrtani cilj.

Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu Srbija je otvorila duelom sa Portorikom (87:81), a sticajem okolnosti i na osnovu ostvarenih rezultata došlo se do toga da šampion Centralne Amerike predstavlja poslednju prepreku "Orlovima" na putu plasmana na Olimpijske igre.

Finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu predstavljaće poslednji ispit za selektora Đorđevića i njegove izabranike, a ukoliko bude ostvarena pobeda "Orlovi" iće imati priliku da zaigraju na Olimpijskim igrama i prožive san svakog sportiste.

Košarkaška reprezentacija Srbije od osamostaljenja države nije imala prilike da zaigra na najvećoj sportskoj smotri pošto su preskočene Olimpijske igre u Pekingu (2008) i Londonu (2012).

Kombank Arena
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Poslednji put srpski košarkaši su igrali na Olimpijskim igrama u vreme dok smo bili u državnoj zajednici sa Crnom Gorom, a verujemo da se svi ljubitelji košarke i dalje sećaju kraha koji je 2004. godine doživeljen u Atini.

Što se tiče večerašnjeg rivala koji će se suprotstaviti Srbiji na putu ka plasmanu na Olimpijske igre, može se reći da se radi o najiskusnijoj selekciji na turniru u Beogradu predvođenom Džej-Džej Bareom i Karlosom Arojom, igračima sa bogatim NBA iskustvom.

"Mislim da smo svi dovoljno pametni da znamo da nema zaletanja. Ponašaćemo se kao da nismo igrali prvu utakmicu. Sutrašnji meč će biti potpuno drugačiji nego prvi. Ovo je velika prilika i verujem da ćemo sutra odigrati najbolju partiju na turniru" poručio je sinoć Saša Đorđević najavljujući duel sa Portorikom.

Reprezentacija je poslednji trening zatvorenog tipa odradila u terminu od 12.30 do 13.30 posle čega je napustila dvoranu i zaputila se ka svojoj bazi u hotelu "Kraun Plaza" na Novom Beogradu.

Kombank Arena
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Finalna utakmica Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu zakazana je za 21 čas, a odluka o tome u koju će od dve grupe Olimpijskog turnira biti smešten pobednik pašće tek nakon što u Manili bude odigrano finale.

Nije potrebno podsećati na to da je podrška navijača od ogromnog značaja za naše momke, a ponovićemo da "KombankArena" do sada nijednom nije napunjena i da je jučerašnjem polufinalu sa Česima prisustvovalo manje gledalaca (12.793) nego premijernom meču sa Portorikancima kojem je prisustvovalo nešto više od 13.000 navijača.

Dakle, večeras nema izgovora, nacionalni tim zaslužuje punu podršku na putu ka Riju i navijači moraju da dođu u "KombankArenu" i podrže izabranike Aleksandra Đorđevića ukoliko žele da ih vide na Olimpijskim igrama.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari